Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SÜPER LİGE SÜPER LİGE

SÜPER LİGE SÜPER LİGE

Bu hafta sonu dananın kuyruğu kopuyor.Çok şükür seçim yapılacak.Siyasette seviye iyice yerlere düştü.Konu sarayın tuvaletine kadar geldi.İşin sonu b..ka sarmadan seçimler bitsin artık.

Heyecanın sıfır olduğu bir seçim dönemi geçirdik.Kafalarda tek soru…Ak Parti’nin durumu ne olur?      Ak Parti’nin oyları düşer ama iktidarı kaybetmez.HDP barajı geçemez ise tek başına iktidar yolculuğu devam eder.HDP barajı geçer ise koalisyon olur.

Koalisyon için anlaşabilecek iki parti var.Ak Parti ve MHP.Ak Parti,MHP arasında koalisyon kurulur. Başbakan bir şekilde MHP ile uzlaşabilir.Ama ülkeyi tek başına yönetmeye alışmış olan Cumhurbaşkanı MHP ile uzlaşamaz.

Cumhurbaşkanı 2002-2007 döneminde gücü paylaşıyordu.2007 seçimleri sonrası işler değişti.Türkiye tek parti iktidarından,tek kişinin iktidarına doğru hızlı bir şekilde yol aldı.

Gücü bölüşmek istemeyecek Recep Tayyip ERDOĞAN ile güce ortak olmak isteyecek MHP arasında uzlaşma uzun ömürlü olmaz.Türkiye kısa süre sonunda yeni bir seçim atmosferine girebilir.

İleriye dönük tahminlerimiz bir köşede dursun.Biz bugüne,olanlara bakalım.

 Samsunspor, üç puanının silinmesine rağmen play off’a çıkmayı başardı.Yarı finalde Alanyaspor’u eledik.Finaldeyiz.Rakip Antalyaspor.Ümidimiz,dileğimiz,duamız Antalyaspor’u yenerek Süper Lig’e çıkmak.Cuma akşamı şehrimizde bayram yaşanması.

Final maçı Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda oynanacak.Maçın oynanacağı stadyum açıklandığı andan itibaren Samsunspor cephesinde itirazlar başladı.

Final maçı için uygun görülen stadyum küçük.Takımlara yedi bin bilet ayrıldı.Bilet sayısı Antalyaspor için yeterli mi?Bilmem.Ama bu sayısının Samsunspor için çok düşük olduğunu biliyoruz.

Taraftarlarımız takımımıza her zaman sahip çıkıyordu.Ama üç puanımızın silinmesi sonrasında takımımıza daha çok sahip çıkmaya başladı.Bize yapılan haksızlık ters tepti.Daha çok kenetlendik. Hepimiz,bütün şehir,Süper Lig’e çıkacağımıza gönülden inandık.Ve inancımızı desteğe çevirdik.

Seyircimizin coşkusu,yapılan kareografiler,doksan dakika hiç durmadan süren desteğimiz,Başakşehir Stadyumu’nun bize yetmeyeceğinin habercisiydi.

Nitekim öyle oldu.Çarşamba saat 11’de satışa çıkan biletleri alabilmek için bilgisayar başında nöbet tuttuk.On beş dakikanın sonunda bütün biletler bitmişti.Aynı anda Antalyaspor tribünlerinde satılan bilet sayısı yüz bile değildi.

Başakşehir Stadyumu’nun bize yetmeyeceğini biliyorduk.Bu yüzden Gençlik ve Spor Bakanımızdan meseleye bir çare bulmasını istedik.Hani üç puanımız silindiğinde,kılını kıpırdatmayan, üstüne üstlük   ‘’Samsun şehri takımına sahip çıkmıyor.’’ diyen bakandan.

Biz takımımıza her zaman,her yerde sahip çıkıyorduk.Ama kendisi farkında değildi.Samsunspor taraftarı içeri giremeyeceğini bildiği halde geçtiğimiz yıl final maçında İstanbul’a çıkarma yapmıştı.

Demek istediği,taraftarın Samsunspor kulübüne topçu alması ise,kusura bakmasın biz kendisi kadar zengin değiliz.Bizim bütçemiz sadece bilet alarak maçlara gitmeye yetiyor.

Türkçede bakan iki anlama gelmektedir.Bir,sıfat olan bakan.Anlamı;meseleleri çözme yetkisi olan kişi demektir.Mesele olur,sıfatı bakan olan kişi meseleyi çözer.

İki, bakmaktan gelen bakan.Kökü bakmak fiilidir.Bakışını bir şeyin üzerine çevirmiş kişi demektir. Sadece bakarsınız. Hiçbir şeyi düzeltme zorunluluğu yoktur.Mesela bizlerin stadyum meselesini çözme gibi bir yetkimiz yoktu.Sadece baktık.Fiil olarak hepimiz bakanız.

Ama fiil olarak bakmak işe yaramıyor.Sıfat olarak bakan olmak lazım.Sıfatının gereğini yapmak lazım...

Samsunspor Süper Lig’e çıkacak.Buna canı gönülden inanıyorum.İnanıyoruz.Ve bu çıkış Samsun siyasetçilerinin desteği ile değil Samsun siyasetçilerine rağmen olacak.

Cuma akşamı Allah nasip ederse Başakşehir tribünlerinde olacağız.Dualarımız ve tezahüratlarımız Samsunspor için…

Bekle bizi Süper Lig…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR