Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SİYASİ PARTİLER

Ülkemizde seçmen dağılımı genelde, %65 ‘in yakını milliyetçi, muhafazakâr ve merkez oyları, %35 ‘i ulusalcı ve solun diğer düşüncelerdir.

1950 yılından bu zamana kadar seçim sonuçları incelendiğinde genelde sağ seçmenin oyları iktidar olmuştur. Bazı yıllarda koalisyon hükümetleri kurulmuştur.

Sağ oylar kendi düşüncesine yakın parti liderini beğendiği zaman tercihini o lidere yapar.

14 yıldan bu zamana kadar tercihini devam ettirmektedir.

Seçmene oyunu kime verdiği sorulduğunda parti değil de liderin ismini söyler, oyunu lidere verdiğini ifade edenler az değildir.

Oy verdiğin partinin milletvekillerinin ismini biliyor musun sorusu sorulduğunda, çoğu bilemez.

Bugünlerde sağ iktidar partisi kendine yakın duran seçmeni toparlamaya çalışmakta, hedefi %50’nin üzerinde oy alıp, Anayasa değiştirebilecek çoğunluğu sağlamak için, sosyal ve ekonomik iyileştirmeler devam edecektir. Zamanından önce seçim olabilir.

Muhalefet parti liderleri, seçmenin algısını tespit edip, seçmenden onlarda neler beklediklerini anlayıp, Ankara, dışında halkın içinde olmazlarsa, gündem yaratılmazsa, Karadeniz’de fındık üretenin yanına gidilmezse niye oy versin ki?

Doğu Anadolu ya git hayvan üreticisiyle konuş siyaset insanları etkileme sanatıdır. Gündem yaratıp kendisini toplumun her kesiminde konuşulmasını sağlamak, bu gece falan partinin liderini televizyonda izledim, beni çok etkiledi, gelecek seçimde oyumu ona vereceğim dedirtmekle olur. Kendisinden kaçan oyların nasıl geri alınacağını bileceksin.

Ülkemizin bölgeleri ve şehirlerinin sosyal ve ekonomik yapıları farklı olup, toplumun değişik ihtiyaçlarını göz önünde tutarak, seçim olacakmış gibi çalışmalara sürekli ve aralıksız yapmaları partiyi her geçen gün güçlendirir çalışan her zaman kazanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR