Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

ŞEHRİN TANITIMI BÖYLE OLUR

ŞEHRİN TANITIMI BÖYLE OLUR

Müthiş bir ambiyans, müthiş bir onikinci adam. Ama bu mükemmelliğin ve şaheneliğin oluşmasına sebep olan , mükemmel çift taraflı kareografın mimarı  Engin SEVER ve arkadaşlarına çok teşekkürler. İnanın,  sizin Samsun spor adına yaptığınız bu kareograflar, şehirde ki büyük ve ilçe belediyelerin SAMSUN için yaptıkları reklamlardan daha fazla ses getiriyor.

Antep B.Şehir Belediye takımı hocasına '' kardeşim sana 1 puan vereyim. Samsun'a hiç gitme'' deseler kabul ederdi. Rakip, saha içinde de çok iyi kapandı, Samsun spora boş alan bırakmadılar. Zaten bu özelliklerinden dolayı da ligte sadece 3 gol yediler. Savunması bu kadar kapalı olan bir takımın kilidini açmak içinde muhakkak Kone gibi, defansın içine dalıp yaptığı boş koşularla geriden gelen arkadaşlarına gol posizyonu hazırlayan, duvar olabilen, çapraz koşular yapabilen ve rakip defansı bunaltacak bir forvete ihtiyaç vardı. Kone'nin olmadığı bir forvet hattında, Ersel'in bu görevi yapabileceğini tahmin ediyordum. Daha önceki karşılaşmalarda,  bu genç topçunun oyun tarzı ve anlayışının tıpkı Kone gibi olduğunu izlemiştim. Aslında Kone'nin olmayışı Ersel içinde, kendisini kabul ettirmesi ve göstermesi açısından iyi bir fırsattı, ama olmadı. Ersel'in bu tür fırsatlarda daha isteki, daha agresif, daha baskılı olması gerekir. Ersel'e ayak uyduran Ekigho'da etkisiz kalınca, Sakatlıktan yeni çıkan Ofeodu'dan sazı eline almasını bekledik ama o da, yakaladığı 2-3 posizyonda çimlerle hasret giderdi.Oysa ki bu posizyonlarda rakibin dokunmalarında hemen düşmeyip, posizyonlarda ısrar etse sonuç gelebilirdi sanırım.

İkinci yarıda doğru bir kararlarla,  Ersel, Ekigho ve Musafa SEVGİ' yi oyundan alan Ümit hoca, Alperen, Musa, Mustafa'yı sahaya sürünce 4.bölge biraz canlanır gibi oldu. Bence Musa'nın şutunun gol olmaması büyük şansızlıktı.  Bu karşılaşmada, rakip defansın iyiliği kadar bizim defans bloğumuzda çok iyiydi. Oğuzhan ve Canberk'in yerinde ileri çıkışları, mücadeleleri, hırsları, Stoperde ki N'Diaye ve Fatih'in topa basarak oynamaları ve kademeye iyi girmeleri, N'Diaye'nin tüm duran toplarda ileri çıkması ve gol araması, defansın önünde mücadele veren Hasan'ın defans ve orta alanda ki bağlantıyı iyi sağlaması, Mehmet ÇAKIR'ın hırsı ve mücadelesi, yani gerçekten 3puan için gereken her şeyi sahada yapan bir onbir. Bazen olmayınca olmuyor, İlk defa bir maçta gol atamadık. Klasik bir söz ama bu maçta bunu zikretmemiz çok doğru olacak sanırım. YENEMİYORSAN YENİLME.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR