YENEMİYORSAN YENİLME


YENEMİYORSAN YENİLME

Ptt birinci ligin 7. haftasında samsunspor kendi saha ve muhteşem taraftarlarının önünde, gaziantep belediyespor konuk etti. Maç öncesi görülmeye değer taraftarların samsun'un 50 yılı dolasiyle tribünde gerçekleştirdikleri koreoğrafi gösterisi bütün türkiyeyi büyülemiş oldu. Böylesine büyük bir atmosferde başlayan karşılaşmadan ne yazikki gol sesi çıkmadı. Aslında biz samsunspor'un her maçta atmış olduğu gollere alışmıştık, sessiz bir gecede berabere biten bir müsabaka.

Ne mağlup iki takımın maçının zor geçeceği, hafta içi yazmış olduğum köşe yazımda belirtmiştim zor olacak diye, her iki takımda nağmağlup ünvanını kaybetmemek adına gol yememek anlayışı ile çıktıkları müsabakada, yenişemeyerek ve gol sesi çıkmadan beraberlik geldi. Bol gol pozisyonun yaşandığı bir maç olduysada samsunspor eline geçirdiği fırsatları değerlendiremedi. Doğrusu çok gol pozisyonu yakalamamıza rağmen futbolcularımız son bitirici vuruşları yapmakta acemilik çekince sonuçta kaçınılmaz olarak berabere sonuçlandı. Samsunspor böyle lig maçları devam eddiği müdetçe zor maçlar oynayacaktır burada önemli olan şey yenemiyorsan yenilme taktiğini her zaman ön plana çıkarması gerekiyor.

Samsunspor zorlu müsabakada muhteşem taraftarına bir gol hediye edememenin sancısını yaşıyor, ileryen haftalarda 3 maç caza alan kone ve sakat olan taha ve ıvanov takıma dahil olduklarında ortaya daha güçlü bir samsunspor çıkacağından şüphe duymuyorum. Elazığspor'un altınordu karşısında alacağı bir beraberlik aldığı taktirde samsunspor liderliği devam edecek gibi görünüyor. 

Müsabaka boyunca ekigho ve ersel etkisiz bir futbol ortaya koyunca teknik direktör ümit özat bu futbolcuları sahada fazla tutmayarak yerine musa aydın ve alpereni oyuna dahil ederek gol yollarında daha etkili olma planını devreye sokmuş oldu, daha sonra muratı'da oyuna dahil edip mustafa sevgiyi oyundan çıkaran teknik direktör skoru değiştirmeyi başaramadı.

6 Puan değerindeki bu maçlarda samsun adına kazanmak çok önemliydi rakibine 1 puan armağan eden samsunspor haftayı en az kayıpla kapatmış oldu. Hedefe giden bu yolda böyle müsabaklar yaşayacağız elbette kolay olmayacak sabreden, yılmayan, küsmeyen, vazgeçmeyen, inadına mücadele eden takım belirlediği hedefini mutlaka yakalayacaktır. Bu hafta milli maç dolasıyla ara verilen lige samsunspor noksanlarını telafi etmek açısından önemli olduğuna inanıyorum. Deplasmanda alanyaspor maçının bu arada hesapları iyi yapılması gerekiyor. Samsunspor inadına inandığı yolda süperligi yakalamak için mücadelesini sürdürmeye devam edecektir.

HER ŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR