Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİMLER

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak Belediye Başkanları seçimi için çalışmalar yoğunlaştı. İktidar Partisi bu seçim sonuçlarını kendisi için halkın vereceği oyun güven oylaması, Muhalefet Partileri ise İktidar Partisinin oyunu aşağı çekmek için, Genel Başkanlar meydanlarda bu yönde siyaset yapmaktalar.

 

Belediye Başkan Adayları ise neler yapabileceklerini seçmene anlatmakta, kendilerine oy verilmesini istemekte, Belediye Başkan Adayları seçmenle karşı karşıya geldiği için halkın neler istediğini öğrenmekte, yapabileceklerini anlatmaktalar

Şehirlerin her geçen gün ağırlaşan en önemli sorunlardan biriside trafik sorunu olmakta, bu sorunun nasıl çözülebileceği başkanları düşündürmektedir.

Diğer önemli bir şikâyet, ilçerleden ilimize gelen yolcuların şikâyetleri. Kendilerinin şehir dışında bırakılmaları, gidecekleri yere bazen iki ve üç dolmuş değiştirmek suretiyle gitmeleri zaman kaybetmekte. Şehir içindeki geliş ve gidişlere ayrıca masraf etmeleri, yolcuya rahatsızlık vermekte, bunun mutlaka düzeltilmesini istemekteler. İlimize gelen yolculara en mutlu edici haber olur. Yükü olan yolcular için şehir dışında bırakılması, ayrıca küçük çocuğu olan yolcuya eziyet olmakta.

En büyük sorunlardan bir diğeri: İşsizlik. İşi olmayan Belediyeye başvurmakta, İlimizde işsizliği azaltmak için Belediye Başkan Adayları bu konuda halkımıza neler söyleyebilecekler. Belediyelerin fabrika kurmaları veya teşvik etmeleri mümkün olabilir mi?

Belediyeler halka verecekleri hizmeti kısa zamanda yerine getirmeleri önem taşımakta. Bunun için içeride ve dışarıda çalışan elemanların sorumluluklarını iyi bilmeleri, denetim sisteminin iyi çalışması, halktan gelen şikâyetlerin ciddiye alınması, hangi işi kim başarılı yapıyorsa teşvik edilmeleri faydalı olur.

Nüfusumuzun yarısı kadındır. Kadınlar evde kalmakta, boş zamanlarında onların sıkıntılarını hafifletecek çok yönlü sosyal tesislerin olmayışı, kadınlara değer verilmemesi bir noksanlıktır. Bunun için kadın konut evleri boş zamanlarını geçirebilecekleri mekânların yapılması, kaynaşma, dayanışma, boş zamanlarını geçirebilecekleri mekânların yapılması, kaynaşma, dayanışma ve yeni dostlukların edinmelerini sağlamakta ortaklaşa paylaşmaları toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Kadına değer vermeyen toplum ileri gidemez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR