SİYASET BORSASINDA SON DURUM

Seçime bir hafta kala siyasi yasakların başlamasını da gözönüne alarak durum değerlendirmesi yapmak gerekirse öncelikli olarak BüyükşehirBelediye Başkan adaylarının durumları ve adayların kafalarındaki planları değerlendirmemizgerekmektedir. Bunun dışında da siyasi partilerin teşkilatlarında olup bitenbazı arka plan organizasyonları ile cemaate yakın siyasetçilerideğerlendirmemiz gerekmektedir. Dilerseniz konuya öncelikli olarak bugünitibarı ile üç partinin Büyükşehir adaylarının durumlarını değerlendirerekbaşlayalım;  Piyasada konuşulanlara vegörüntüye bakıldığına  AK Parti teşkilatları kendi Büyükşehir adayını yalnızlaştırıpdüşük oy alması noktasına  pasifdireniş  içersinde olduğunu  görmemek için kör olmak lazım. VezirHazretlerine ben dahil bu şehirde bir çok kişinin duyduğu tepkiyi bir tarafakoyup uzun adama destek olmak adına herkes üzerine düşeni yapması gerektiğihalde AK Parti teşkilatları ve Milletvekillerinin bir kısmı ciddi anlamda adamıyalnız bırakmış durumda oldukları açıkça ortada. İşin daha da vahim boyutu sadeceve sadece AK Partili Vekilin siyasi gücünü kullanarak Devletten henüz çok tazealtmış milyon Dolar kredi alan gruba bağlı gazetenin yaptığı yayınlarabakıldığında tam bir AK Parti düşmanlığı yaptığı açıkça ortadadır. Bir yandanAK Partinin gücünü kullanıp beş yıl ödemesiz altmış milyon dolar kredikullanacaksınız diğer yandan sırf sizin istediğiniz parayı vermediği içinBüyükşehir adayına acımasızca saldıracaksınız ama AK Partili Vekil de bunasessiz kalacaksa bu işi birileri kalkıp Başbakana getirmeyeceğini düşünüyoriseniz hiç bir şeyi bilmiyorsunuz demektir. Yok diyeceksiniz ki zaten bizimVekilin son dönemi hiç önemli değil,  ozaman AK Parti'yi bırakıp başka partiden siyaset yapsın der geçerim, sırfakrabalarına istedikleri parayı ödemedi diye kendi partinizin adayınıdesteklemeyen gazeteye kredi almış iseniz bunu birileri kalkıp sorgular.

                CHPadayına gelince kanaatimce onun niyeti bundan sonraki dönemlerde partide sözsahibi olabilecek bir oyu almaktır, seçimi kazanamayacağını kendisi biliyorancak CHP'nin oy oranını 2011 Genel seçimlerindeki oy oranının üzerineçıkarması halinde bundan sonraki dönemlerde partisinde söz sahibi olma fırsatıyakalayacaktır. Ancak CHP  içerisindekihizipleşme ve yapılan meclis listeleri buna engel, yapılan listeler HalukKoç'un organizasyonu sonucu yapıldığından diğer siyasetçiler bu duruma ciddianlamda tepki gösterdiklerinden bırakın çalışmayı perde arkasından ellerindengelen her türlü olumsuz çalışmayı yaparak Büyükşehir adayının az oy alması içinuğraş  verdikleri  gözlemlenmektedir. Zaten CHP Büyükşehir adayıDSP'den geldiği için parti tabanında da tepki olduğundan 2011 yılındaki oyunüzerine çıkma şansı gözükmemekte. Ancak Vezir Hazretlerine duyulan tepkinedeniyle oy verecek olanları da göz önüne almak gerekirse bu denge üç aşağıbeş yukarı 2011 Genel seçimindeki  oyoranına denk gelecek gibi gözükmekte.

                MHPadayına gelince yola ilk çıktığında yazdıklarımı hatırlayacak olursak VezirHazretlerinin 1999 yılında Anap'tan aday olduğu dönemden çok daha şanslıolduğunu, kazanmaması için hiç bir neden olmadığını yazmıştım. Ancak aradangeçen yaklaşık iki aylık süreçte Ferhat Günaydın'ın şahsi çalışması dışında hiçbir çalışmanın olmadığı gerekli maddi harcamanın yapılmadığı, adayın tümgiderleri partiden beklediği, hatta neden para harcamadığını soranlara da partinin bütçesinin olmadığınısöylediği bunun üzerine kendisinin neden para harcamadığını soranlara daçoluğumun çocuğumun rızkını bu işe veremem dediği söylenmekte şayet bu söylenenler  doğruysa akıllara  Ferhat Günaydın siyasete kazanmak için değiltanınıp önümüzdeki genel seçimlerde Milletvekili olabilmek için çıktığıgelmektedir. Zira seçim kazanmak isteyen hiç bir siyasetçi kesenin ağzını açmadanseçimi kazanamayacağını bilir. Ferhat Günaydın iyi bir insan ve MHP'ninbulabileceği en iyi adaydı ancak yaptığı çalışmalara bakıldığında kayda değerbir çalışma  yaptığı söylenemez bundaniki ay önce yayınlanan anketlerle bugün yayınlanan anketler arasında MHP içinfark eden pek bir şey yok. İlk açıklanan anketlerde de MHP üçüncü partiydi sonaçıklanan anketlerde de puanı bir kaç puan yükselse de üçüncü parti durumunda kalmış,bu da değişen çok bir şeyin olmadığını gösterir. Seçim arena meydanlarındagüreş yaparcasına teke tek dolaşılıp kazanılmaz, kamuoyunu etkileme, gösteriş,itibar kazanma,  bu işin olmazsaolmazıdır, maalesef Ferhat Bey'de bunlar yok sadece kendi çabasıyla teke tekinsanları etkileme mücadelesi var ki bu da çok fazla bir şey ifade etmez. BuDünyada çalışarak zengin olunsaydı veya işler hallolsaydı hamallardan dahazengin kimse olmazdı. Siyasette  başarılıolmak için organizatörlük yaparak kitlelere ulaşmak zorunluluğu vardır, bunualt kademe Belediye Başkan adayları çok güzel yaptıklarından her ilçedepartiler iddialı ama Büyükşehirde durum çok farklı, bu seçimin galibinin  Vezir Hazretleri olacağından kimsenin şüphesiolmasın ancak 2009 yılında aldığı oyu da alamayacağı bir gerçek olduğu daaçıkça ortadadır. Asıl konuşmamız gereken siyasetteki cemaate yakın isimler vegelecekteki pozisyonları idi ancak bize ayrılan yer bittiğinden bu gün o konuyadeğinme imkânımız olmayacak umarım başka bir yazıda o konuyu ele alırız.Şimdilik bu kadarı ile yetinmek zorunda olduğumuzu ifade ederek sözlerime sonvermek istiyorum. Kalın sağlıcakla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR