Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

 

  

   2015 yılının Haziran ayında yapılacak Milletvekilleri genel seçimlerinde iktidar partisi, on iki yıldan bu zamana kadar iktidarda kalmanın avantajı, belediyelerin çoğunluğu bulundurması, ekonomik kaynakları seçimlerde gerektiği yerlerde kullanması, seçim tecrübesi de olduğu için yarışa önde başlamaktadır.

   Seçmen oy vereceği partiyi bütün olarak değerlendirmekte, ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını izlemekte, kendisine ne getireceğini, icraata bakmakta, seçime giren partilerin kendisi için en inandırıcı olanı sosyal yardımda iktidara bağımlı ise, gelecekte de yararlanacağına inanırsa. Bin dokuz yüz elli yılından bu zamana kadar sağ ve merkez seçmen genel başkanların referanslarını benimsemekte. Türkiye'de seçmen davranışı eğer olağanüstü bir başka olay olmazsa temel belirleyici ekonomi toplumun memnun olduğu ekonomik durumu riske atma şansı yok.

   Türkiye haritasına bakıldığında bazı partiler bazı illerde ve bölgelerde neden olmadığını tespit edip yeni strateji yöntem ile seçim çalışmaları yapmaları önem taşır.

   Muhalefet partiler nerelerde hata yaptıklarını neden seçimlerde başarısız olduklarını, ülkenin sosyal dokusunu ve hassasiyetini iyi anlayabilmeleri içinde boş zamanlarında halkın arasında olmaları ve kaynaşmaları seçmeni memnun eder.

   Muhalefet partileri iktidara geldiklerinde, sosyal yardımların devam edeceğini, faizlerin düşük olacağını, herkesin evini, arabasını alabileceğini, köylünün ürettiği ürünlere taban fiyatı uygulayacağını, yoksul insanların, işi olmayanların, esnafın, memurun, emeklinin durumlarını düzelteceğini, sağlık hizmetlerinin ve köye doktorların gitmeye devam edeceğini, katma değer vergisinin aşağıya çekileceğini, yetmiş beş milyon insana neler yapacaklarının güvencesini vermelerinde fayda vardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR