BAŞARILI ENGELLİLER

BAŞARILI ENGELLİLER

Günümüzde hayatta kalabilmek için hepimiz bir dala tutunmak zorundayız, çünkü amaçsız insan asalak yaşamaya ve yok olmaya mahkumdur.

Bugün hangi kişisel eğitim kitabını açsanız size hayatı sevmekten, hırslı olmaktan dolayısıyla başarıyı yakalamaktan bahseder ve size bunu kanıtlamak için bir sürü masal anlatır.

Ancak Benim burada anlatacaklarım masal değil gerçeğin ta kendisi.Cesaret edemeyeceği şeyleri hayatı sevmekle ve bir işe yaramanın verdiği dayanılmaz mutlulukla başaranların öyküsünü okuyacaksınız. İbret değil örnek almak, yargılamak değil sağduyulu olmak için… İşte dünyadaki en başarılı engelli insanlar.

 Ludwig van Beethoven

Almanya'nın Bonn şehirinde dünyaya gelmiş

Görme Engelli

 9. senfoniyi sağırlık döneminde bestelemiştir.

Eli Bowen

Amerika'nın Ohio eyaletinde dünyaya gelmiş

Eli Bowen, “Bacaksız Akrobat” olarak Avrupa turnesine çıkar ve ünü kısa zamanda tüm dünyaya yayılır.

 Erik Weihenmayer

Görme engelli

Adını tarihe ilk geçirdiği olay 2001 yılında Everest'e tırmanması oldu.Böylece dünyanın en yüksek zirvesi Everest'e tırmanan ilk görme engelli oldu.

 Jim Abbott

Amerika'nın Michigan eyaletinde dünyaya geldi.

Doğuştan sağ eli olmayan.

1985 yılında kolej takımına seçildi ve Michigan Üniversitesi beyzbol takımı formasıyla 1987 yılında Sullivan ödülünü alarak yılın en iyi amatör sporcusu seçildi.

David Paterson

Brooklyn'da dünyaya geldi.

Bebekken kaptığı bir enfeksiyon sonucu sağ gözünü kaybetti. 

 Ailesi de aktif siyasetle uğraşan Paterson, 23 yılda New York'un en sevilen siyasetçilerinden biri oldu ve 2008 yılının Mart ayında yapılan seçimlerle New York'u 55. valisi oldu. 

 

Eşref Armağan

Ankara'da dünyaya geldi.

Doğuştan görmeyen

Amerika ve Avrupa'da sergiler açan Armağan, Amerika eski Başkanlarından Clinton'ın da portresini yapmış. Menajeri Joan Eroncel ile birlikte gittiği ülkelerde uluslararası ün kazanan Eşref Armağan'ın beyin yapısı Harvard Üniversitesi'nde incelenmiş ve görmediği halde nasıl resim yapabildiği bilimsel çalışmalara konu olmuştur. 

 

Dave Heeley

20 yaşından beri kademeli görme zorluğu çekmekteydi

50 yaşında 7 kıtada 7 günde koşulan Seven Magnificent Marathons da yarıştı. Falkland Adaları, Santiago, Los Angeles, Sidney, Dubai, Tunus, ve Londra'da yapılan yarışlara Dave Heeley'e görme engelliler için özel olarak eğitilmiş köpekler eşlik etti. 

 

Lacey Hendersen

Dizkapağındaki bir tümör yüzünden sağ bacağını kaybetti. 

 Annesinin tavsiyesi ile lisede amigo takımına girdi ve protez bacağı ile birbirinden zorlu hareketleri başarıyla yaptı.Mezun olduktan sonra kazandığı Denver Üniversitesi'nde de aynı başarıyı tekrar ederek takım kaptanlığına yükseldi.

 

Dustin Carter

Küçük yaşta yakalandığı bir kan hastalığı nedeniyle bacaklarını tamamen, ellerini ise kısmen kaybetti.

Orta okul öğrencisiyken güreşle ilgilenmeye başladı.  8. sınıfta beden eğitimi öğretmeni eşliğinde güreş müsabakalarına hazırlandı. Bu yıl katıldığı Ohio eyalet güreş şampiyonasında bütün rakiplerini eleyerek birinci olmayı başardı.

 

Hepimizin tanıdığı halk ozanımız Aşık Veysel

Sivas Şarkışla

 Yaşama sevinciyle hüzün, iyimserlikle umutsuzluk şiirlerinde iç içeydi. Doğa, toplumsal olaylar, din ve siyasete ince eleştiriler yönelttiği şiirleri de var. Şiirleri, Deyişler (1944) , Sazımdan Sesler (1950) , Dostlar Beni Hatırlasın (1970) isimli kitaplarında toplandı. Ölümünden sonra Bütün Şiirleri (1984) adıyla eserleri tekrar yayınlandı. 

Saygılar sevgiler benden en güzel engelsiz yarınlar siz değerli okuyucularımızın olsun.

                                                                                                                        SEDAT  YILMAZ


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR