Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

2015 yılının haziran ayında genel seçim yapılacak,yaz aylarında seçime katılım oranı genelde düşük olduğundan seçimin erken alınma ihtimalide olabilir.
Seçmen her türlü seçim sisteminde oyunu verebilecek birikim ve tecrubeye sahip,TBMM Meclisi seçim kanunu değiştirirse,seçmen istediği partiye ve odaya oyunu verecekse,o zaman gerçekten milli irade gerçekleşir.
Genel başkanlar,seçim gezilerinde,seçmenlerin algılamalarına takip etmeli,siyaseti oya dönüştürecek davranış ve söylemlerde bulunmalı,muhalefet partileri,Türkiyenin resmin doğru görmeli,halkın içinde olmalı,bazı bölgelerde partiler neden başarısız olduklarını bilmeli ona göre yeni yöntemlerle seçim çalışmları yapmalıdırlar.
Siyasi parti adayları sıkmadık el,çalmadık kapı bırakmamalı,seçim çalışmalarında gençleri ve kadınlarıda dahil etmelidirler.
Muhalefet iktidar partisininon iki yıldan bu zamana kadar,her seçimi nasıl kazandığını tahlil etmeli,önümüzdeki genel seçimde bu verilerin ışığında şekillenen strajedilere göre çalışma yaparsa daha isabetli olur.
Seçmenler ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını takip eder,kendisine ne getireceğini göz önünde tutar,icrata bakar,seçime giren partileri ve milletvekillerini izler,işi olduğumda yanına rahatça gidebileceği vekil olmasını tercih eder,Türkiyedeki seçmen davranışı eğer olağanüstü bir başka olay olmassa,temel belirleyici de ekonomi olduğundan kötünün iyisini bulup tercihini hiç kimsenin etkisinde kalmadan yapar.
Siyasette iki üç daha beş etmediği,farklı parçaların bir araya geldiğinde bütün olmadığı,Cumhurbaşkanlığı seçiminde görüldü.
Hükümet 12 yıldan bu zamana kadar iktidarda kalmanın avantajı,belediyelerin çoğunluğunun elinde olması,elinde bulunan ekonomik kaynakları,seçime gerektiği yerlerde kullanmasında tecrübeside olduğu için maça önde başlamaktadır.
İktidar partisi,2015 yılında genel seçimde 330 milletvekili sayısını bulup,yeni anayasa hazırlayıp,seçimden sonra reforonduma götürme düşüncesindedir.
Milletvekilleri kendileri için torba yasası hazırlığında,yoksullar,dargelirliler,tarımla uğraşanlar,emekliler,memurlar içinde torba yasası çıkarmayı unutmasınlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR