Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

 

   Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonuçlandı. 2011 tarihinde Anayasanın halkımız tarafından referanduma gidilmesiyle de seçim tecrübesi olan bir ülkeyiz.  Siyasi parti genel başkanlarının seçmenlerin algılamalarını doğru bilmesi siyaseti oya dönüştürecek davranış önem taşır. Belediyelerin çoğunluğunu alan siyasi parti İl ve İlçe teşkilatlarıyla çalışarak daha avantajlı oluyor.

   Seçmenler ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını takip eder kendisine ne getireceğini göz önünde tutar ve oyuna göre değerlendirir. Muhalefet partileri eleştirilerinin yanında iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerini halkın anlayabileceği dilden konuşurlarsa başarı yakalayabilirler.

   Türkiye haritasında bölge ve İllere bakıldığında bazı partilerin bazı bölge ve şehirlerde hiç yok denecek kadar az olduğu görülmektedir. Neden böyle olduğunu düşünmeleri gerekir.  1950 yılından bu zamana kadar sağ ve merkez seçmeni doğru olmayan siyasi partiler, referanslarını anlayacağı şekilde seçmene yansıtan partiler iktidara gelmişlerdir.

   Siyasette üç iki daha beş etmez. Farklı parçalar bir araya geldiğinde bütün olmaz.

   İktidar partisinin neden kazandığını tahlil edecekler ve önümüzdeki seçimlerde bu verilerin ışığında şekillenen stratejilere göre sonuç alamaya gayret göstermeleri önem taşır.

   Muhalefet parti genel başkanları daha önce yapılan seçim sonuçlarını doğru değerlendirme yapıp, çalışmalarını ona göre yapabilselerdi daha az zararla çıkabilirlerdi.

   Yaz aylarında yapılan seçimlerde katılım, kış ve sonbahar aylarında yapılan seçimlere göre katılım daha az olmuştur.

   İl ve İlçe teşkilatlarının çok çalışacak kadrolardan oluşması, iş üreteceğini bilerek yönetimde görev alması kadın kolları, parti gençlik kollarının ve en önemlisi parti temsilcisi ve delegelerin, kesintiye uğratmadan iş birliği yapmak köylerdeki oyların çoğalmasını sağlamaktır. Sayın vekiller, boş zamanlarınızda seçmenlerin yanında olmak ve seçmenlerin sesine kulak vermek önem taşır.

   Siyasi parti yöneticileri sıkmadık el, çalmadık kapı bırakmasınlar. Seçmen kendisine değer vermeyen insanlardan uzak durur. Siyasi partiler seçim kanunu mutlaka değişmeli, seçmen kendi iradesiyle oyunu verebilecek seviyeye gelebildi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR