Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

 

   1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak genel seçime az bir zaman kaldı.

   Samsun bulunduğu yer itibariyle karadan, havadan, denizden ulaşımı, nehirleri, ovaları, dağları verimli araziler, ılıman iklime sahip on yedi ilçesi, bir milyonun üzerinde nüfusu, her türlü yatırımın yapılabileceği potansiyeli, insan gücü olan şehir.

   Samsun’dan T.B.M.Meclisi’ne gidecek vekillerin ilimizin sorunlarını meclise taşıyabilecek donanımlı, işsizliği önleyecek yatırımların Samsun’a gelmesinde çaba harcayacak, halka sıcak davranacak vekilin gitmesine ihtiyaç vardır.

   Siyasi partiler iktidara geldiklerinde ülkemiz için neler yapabileceklerini seçim çalışmalarında Samsun halkına ulaşabildikleri yerlerde ifade etmişlerdir.

   Seçimden sonra tek başına iktidar çıkmadığı için hükümet de kurulamadığından tekrar seçime gitme zorunluluğu doğdu.

   Kasım da yapılacak seçimden sonra tek başına iktidar çıkmadığı zaman, siyasi partiler en kısa zamanda hükümet kurmaları, içeride ve dışarıda kapıda olan her türlü tehlikeyi önleme, ekonominin düzgün gitmesi bakımından önemlidir.

   Seçimden birinci çıkan parti, iktidara tekrar gelebilecek oy sınırına yakın, ikinci parti olan C.H.P. ile arasında on beş gibi açık fark olduğu için seçmen bu seçimde geride kalan koalisyon çalışmalarında göz önünde tutarak seçim sonuçlarını değiştirebilir.

   Bazı partiler komşular, bir birlerine gelip gitme yapabilmekteler.Seçmenler siyasi düşünüldüğünde kitlesel ve kültürel olarak oy verme tercihinde bulunmaktalar.

   Ülkemizin yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Partiler kadın ve gençlik kollarını kurup, çalışma alanlarına sürmeleri çalışmalarının tabana yayılmasında oy artışı sağlar.Kadınlar topluca çalışmayı severler, onlar öne çıkma düşünceleri tartışmazlar.

   Eğitimci olduğumdan kız çocuklarının eğitimine önem verdiğimden kız öğrencilerin sınıfın başarısını artırdığını, sınıfı ileri taşıdığını, sosyal çalışmalara ilgi duyduklarını, sınıfı motive ettiklerini söyleyebilirim.

   Bundan sonra yapılacak seçimlere yeni bir seçim kanunu ile seçime gidilirse, seçmenin iradesi sandığa aracısız yansırsa gerçek irade ortaya çıkar.

   Ülkemizde okur yazar olmayan insan yok denecek kadar az olduğundan seçmenler her türlü seçim sisteminde oy verebilecek bilgi ve tecrübeye sahiptir.

   1 Kasım dw yapılacak Milletvekilleri seçimi önem taşımakta, Türkiye Cumhuriyeti devletinin içeride ve dışarıda her türlü tehlikeyi yok edecek güçte olması, ülkemizde birlik ve beraberliği sağlayacak sonuçları çıkması önem taşır.

       

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR