GALİP GELMEYİ UNUTTUK!

GALİP GELMEYİ UNUTTUK!

PTT 1.Lig'in 9'ncu haftasında Samsunspor kendisi gibi zirve mücadelesi veren Kardemir Karabükspor'u kendi saha ve taraftarları önünde 9 kişi kalmasına rağmen mağlup etmeyi başaramadı. Tekrar lider olma şansınıda kaçırmış oldu. Sakatlıklar, sarı kartlar ve kırmızı kartlar Samsunspor'un önüne set çekmiş durumda. Sakat Taha, Ivanov, sarı kartlı Hasan, Kırmızı Kartlı Kone'nin oynayamaması dar kadroda Ümit Özat sıkıntı duruma düşürdü. Ancak ve ancak beraberlikle yetinerek 1 puanı hanemize yazdırmış olduk.


Oyun sistemine gelince Samsunspor, rakibi karşısında yüksek toplar ile oynama ısrarı rakip defans tarafından kesilerek gole müsade etmediler. Şayet Samsunspor, ayağa toplar oynayarak golü bulma imkanı daha yüksekti. Karabük oyun sistemini belirlemiş. Kapanarak oynadılar. Zenke'yi ileride bırakarak gol bulmak istediler. İş hatalara, becerikli ayaklara kaldı. Onlarda ortaya çıkmayınca, taraftarların gol sevinci kursaklarında kalmış oldu. Karabükspor eksildikçe, tamamen kapanarak Samsunspor'un gol yollarını tıkadılar. Tabi şans faktörüde Samsunspor'un yanında olmadı. Mehmet Çakır'ın topu direkte patlarken, Ercan'ın sert şutu az farkla auta çıktı. Bu maçta Kone gibi dağıtıcı santraforu gözlerimiz çok aradı.

Samsunspor top kap, hızlı hücum yap taktiği rakibini bunalttıysada bu ataklardan gol sesi çıkmadı ve sonuçta bu olmuş oldu. Elbette şunu iyi bilmek lazım lig uzun bir maraton böyle sonuçlarda çıkabilir ortaya. 9 kişilik takım yenilmezmi diye soracak olursanız?... Bana göre keşke 11 kişi olsalardı. 9 Savunma oynadı o zaman böyle olmayacaktı. Hücuma kalkar ve defansı açık oynayacaklardı. Bundan sonraki maçlarda futbolcularımız. İyi bir ders almış olması gerekir. Sarı ve kırmızı kartlardan uzak durup, dar olan kadromuzu müşgül duruma sokmamaları gerekirdi. Burada birşeyin altını çizmek isterim. Süper Lig'de Samsun'un ekmeğini yemiş olan Ergün Teber'in tribünü tahrik etmesini ve oyunu duracak seviyeye getirmesinden dolayı kınıyorum. İki haftada 1 puan alabildik. Şimdi gözler Cuma günü oynanacak Elazığspor maçına çevrildi. Bu maçtan galip gelerek çıkışımızı sürdürmeye devam edeceğiz. 

HERŞEY BÜYÜK SAMSUNSPOR İÇİN!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Erdal Cansu Arşivi
SON YAZILAR