Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİM

SEÇİM

 

   7 Haziran’da yapılacak Milletvekilleri genel seçimleri için parti çalışmaları hız kazanmaya başladı. Parti genel başkanları iktidara geldiklerinde neler yapabileceklerine ikna etmek için zorlanacaklar, insanları genelde ilgilendiren ekonomi olduğundan ekonomi de olağanüstü bir durum olmadıkça, seçmen kendi geleceğini kendisine en uygunu neler olduğunu bilecek, tecrübe ve birikime sahiptir.

   Seçmenin düşüncelerini anlamaları ve ikna etmeleri endişelerini ortadan kaldırmaları kararsız seçmenleri kazanmaları siyasetin başarısında önem taşır.

   Bafra ve Çarşamba gibi geniş arazisi olan burada yetişen ürünlerin kalitesini ve üretimi artırmak pazarlamak ilimize büyük kazanç sağlar.

   Çarşamba ve Terme’de sebzenin yanında, kavak ağacı ve fındık yetiştirilmekte, kapalı tarım yapılmaktadır. Yerel televizyonda izlediğim programda, Bafra’nın lahanasının Mersin’lilerin aldığını, paketleyip Almanya’ya pazarladıklarını ifade ettiler.

   Samsun yalnız merkezden ibaret olmadığı, on yedi ilçe’sininde farklı gelir getirecek potansiyeli olduğunu Siyaset’çiler tespit etmeli, bu bakımdan Milletvekillerinin de ilçelerden olması önem taşımaktadır.

   Samsun’un seçim sonuçları, Türkiye’nin genel seçim sonuçlarına bu zamana kadar yapılan seçimlerde, yakın olduğu incelendiğinde görülmektedir.

   Bu seçimi iktidar partisi Anayasa değişikliği ve başkanlık seçimi üzerinden yürüterek Başkanlık isteğinde hedef Türkiye’yi iki partili seçim sistemine doğru yanaştırmak düşüncesi olabilir.

   Ülkemizdeki siyasi denklemi değiştirebilecek oy alışverişi yapabilecek daha doğrusu doğal potansiyelini geri çekebilecek tek parti  M.H. P.dir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR