Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SAMSUN ‘ DA ÖLMEYİN…

 

Samsunumuzun hizmet fakiri olduğunu , tabir yerinde ise üvey evlat muamelesi gördüğünü defalarca yazdık.Adalet Kalkınma Partisi iktidarı her ne kadar ülkeyi ileri götürdük dese de dönemlerinde Samsun yerinde bile sayamamış , sürekli olarak geri gitmiştir.

Ticaret ve sanayimiz yok. Ne olacak şehrimizin hali ,diye sorduğumuzda verilen cevap,'' Samsun ' u sağlık kenti yapacağızdır.''Dikkatinizi çekiyor mu , bilmem.Samsun ' a ne hizmet yaptınız sorusuna, şu hizmeti yaptık diyecek bir vekilimiz çıkmadı henüz.Sorunun cevabı her zaman, yapacağız ile bitmektedir. Ne zaman yapacaksınız ? Bakın orası belli değil.''Siz susmaya devam edin, diyorlar.''

Tersane ile oyaladılar , uzun süre.Tersane sözünü duyanınız var mı ? Yoktur.Yeni vaatleri Samsun Sağlık Kenti yapılacak. Kulağa hoş geliyor.Şehrimizde sağlık sektörü gelişecek , işsizlere iş , hastalara umut kapısı olacak, Samsun.Uzunca bir süre bu vaatle bizleri oyalayacaklar.Ve vaatten öte geçemeyecek.

Nereden mi biliyorum ? Ölüsüne sahip çıkamayan Samsun dirisine hiç sahip çıkamaz da oradan.

CHP Samsun milletvekili İhsan Kalkavan , Adalet Bakanı Sadullah Ergin' in cevaplaması için soru önergesi verdi.Konu,otopsi için cenazelerin Trabzon ' a gönderilmesi.

Bakalım Sayın Bakan bu soruya ne cevap vermiş.''Samsun Adli Tıp Kurumu yer ve personel sıkıntısı nedeniyle şube müdürlüğü olarak hizmet vermeye devam ediyor.Samsun ' da toplam 5 adli tıp uzmanının görev aldığını belirterek, 2011- 2012 yıllarında 20 cesedin yapılacak otopsi özelliğine göre, teknik açıdan eksik ve yetersiz kalındığı durumlarda , daha gelişmiş alt yapıya ve donanımlı personele sahip Trabzon Adli Tıp Grup Başkanlığına sevk edilmiştir.''dedi. Ölümünüz otopsi gerektirecek bir şekilde olursa,sizin ve yakınlarınızın işi zor. Şehirler arası yolculuk yapacaksınız.

''Samsun ' da yeterli personel ve teknik donanım yok.'' diyor , Sayın Bakan.Sağlık kenti olmaya aday bir şehirde Bakanlık yedi personel bulamamış ve teknik donanımı sağlayamamış. Neresinden tutsanız elinizde kalır.

Samsun ' da yeterli personel ve teknik donanım var ise cenazeler niçin Trabzon ' a gönderilmektedir ? Yok eğer, yeterli personel ve teknik donanım yok ise Samsun nasıl sağlık kenti olacaktır?Cevap veriyorum. Kendilerini Samsunlu hissetmeyenleri şehrimize hizmet etmeleri için seçtiğimiz sürece olamayacaktır.

Samsun sahipsiz şehirler sıralamasında en başta gelmektedir.Samsun neden mi sahipsiz ? Daha önce yazmış olduğum bir yazıya yapılmış yorumda gizli cevap. Okurumuz demiş ki :

''Samsun…Yalancı sevdalısı bağrındakilerin…Ki Samsun sen , nice yersiz yurtsuzların sıcak kucağı , ana ocağı oldun ama hep ihanet gördün kendi çocuklarından.Ne zaman bu kez seni korumak kollamak gerekse , ne zaman seni yaşatmak,hayat vermek gerekse ve ne zaman pervasız ,gözü kara sevmek ve bunun için sana vermek ama fütursuz ve karşılıksız vermek gerekse, kimseyi bulamadın yanı başında.

Samsun ,sen bu güzel,coşkun hisleri hiç yaşayamadın.Seni tüketen, her biri dünyada az bulunan güzelliklerini hoyratça kullanan bağrındakilerin,sana dair bu delikanlı ve sadık hamlelerini hiç göremedin.Ne zaman vermek gerekse , almadan vermek ve karşılıksız sevmek, sende yaşayanlar hep arkalarına baktılar ve buldular bir yerlerde sakladıkları gerçek aşklarını.

Ve kaşla göz arası ortadan kaybolup,sonra yine sana döndüler yalancı sevda türküleriyle…Hem de gözünün içine baka baka. Onların hepsinin, içlerinde saklı başka beldeleri , başka memleketleri oldu , senden daha sevgili senden daha ait kendilerine.Çocuklarım dediklerin gerçekte seni pek az sevdi , Samsun.Ve sadık kalmadı sana.Pek azı istisna ki kaideye etkisiz…Ya hep ihanet ettiler sana , ya da ihanete pusudaydılar…''

Samsun muhakkak bir gün Sağlık Kenti olacaktır.Ölülerini şehir şehir dolaştırma utancından kurtulacaktır.Ve yapılan yatırımlardan aslan payını alacaktır. Şehir merkezine uzaklığı on kilometre olan köylerinin yolları bir gün tabi ki yapılacaktır.

Ne zaman mı ? İçlerinde saklı başka beldeleri ,başka memleketleri , bir yerlerde sakladıkları gizli aşkları olmayan gerçek Samsun sevdalılarını bize hizmet etmeleri için seçmeyi başardığımız zaman.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR