Süleyman SALUR

Süleyman SALUR

SAATHANEDE İKİ CAMİ ARASI TAMAMEN YIKILMALI

 SÜLEYMAN SALUR

SAATHANEDE İKİ CAMİ ARASI TAMAMEN YIKILMALI

Toplumun siyasi görüş ve fikirlerini topluma aktarmakta medyaya kuşkusuz önemli görevler düşmektedir. Siyasilerin toplum genelinde siyasal fikirleri ve projeleri kamuoyu ile medya yolu ile paylaşılır. Ancak yerel medya toplumsal siyasi görüş ve fikirleri kent ekonomisinin gelişmesi adına kültüre zenginlikleri somut olarak ortaya dökmeli kısaca yerel anlamda müspet veya menfi olayları gündeme taşımak gibi bir misyonu da üstlenmesi gerekir. Ancak bu mekanizma Samsun yerel medyasında işletilmez. Bunun en somut  göstergesi kömür santralleri sendromudur.kente yatırım yapılıyor edebiyatını da bırakalım Hangi yatırım insan hayatını yok eden doğayı katleden yatırım mı.? Kenti yöneten kanaat önderleri zaten bu konuda rahatsız edilmiyorlar. Herkes halinden memnun.

Kentin ana sorunlarının başında Termik Santral ile ilgili OMV hakkında yerel medyamızda eleştirisel anlamda yazılar pek yazılmaz Çünkü OMV hangi gazetemiz ile ilgili reklam anlaşması yapar ise Santralin tesisinin kurulmamasına ilişkin tek bir satır bulmak mümkün olmamıştır. Hatta benim gibi olayın başlangıcından itibaren Termik Santrallerin insan sağlığında ve doğada da attığı tahribatı dile getirenler yatırım düşmanı ilan edildiği gibi hiçbir bilimsel dayanağı olmadan kömür santrallerinin zararlı olmadığı konusunda ahkam kesmişlerdir.

Belediyelerde bir şekilde bağlantı kuran veya kurmaya çalışanlar kendi menfaatleri doğrultusunda kent menfaatlerine uygun projeler için propagandalar yaparken menfaatlerine ters düşen projelerde ortalığı ayağa kaldırırlar ve fikir beyanında da bulunmazlar. Çünkü aleyhte hallerde  insanlar birileri ile karşı karşıya gelmek istemezler Oysa  kamu yararına bazı yenilikler geliştirebilmek ve üretmek uğruna elbette birileri üzülecektir. Örneğin bulvar  açılırken güzergahta konutları olan vatandaşlar doğal olarak feryat edeceklerdir.Ancak devlet hakkaniyetli istimlaklar yaptığında hizmet amacına ulaşır ve herkes memnun olur.

Yine bilindiği üzere kentimizdeki         Saathane projesi,üzerinde pek çok spekülasyonlar yapılmıştır. Bana göre proje esnafa tam ve doğru olarak anlatılmamış istişarede yapılmadığından proje yamalı bohçaya dönmüştür. Bu projede iki cami arasındaki bölgede yer alan tüm işyerleri yıkılmalı ve proje bütünlük arzetmeli idi. Yıkılmaması gereken alanlar yıkılmakta iken yıkılması gereken alanları muhafaza ederseniz. Yaptığınız proje ne kadar mükemmel olursa olsun bir ayağı aksak kalacaktır.Ancak bu konu gündeme gelmez getirilmez.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Süleyman SALUR Arşivi
SON YAZILAR