Kıvanç Özpıçak

Kıvanç Özpıçak

Konumuz ders

İki haftadır kaybedilen puanların telafisi için çok önemli bir karşılaşmaya çıkan takımımızın kadro ve 4-2-3-1 oyun sistemi, geçen haftalara nazaran biraz daha iyi ve gerçekçi idi.Orta sahamızdaki Ufuk-Murat- Agbetu nun top tekniklerinin yüksek oluşu, bize sanki takımımızın ayağa ve kısa paslarla top oynayacağını gösterir gibiydi.Bu düşüncemi kanıtlarcasına Ufuk' un 10.dakikada rakip defansın arasına uzattığı şahane pasını Agbetu nun şık bir vuruşla gol yapması; bundan sonraki dakikalarda,Bolu sporun gol atmak için açık ve defansını orta sahaya çekerek oynayacak olması, bu karşılaşmada birden fazla gol atacağımızın sinyallerini vermişti bizlere. Çünkü bu posizyondaki rakip defansın arkasına pas atabilecek ve bu pasları kovalayabilecek Ufuk- Murat- Zenke gibi topçulara sahip olmamız bizim için bulunmaz bir nimetti. Ama anlattığımız ve kafamızda tasarladığımız bu görüntüyü sahada uygulayan Bolu spor oldu. Bizde maalesef üstümüze düşen bu görüntüyü sahada uygulayamadık. İlk yarıda ayağına gelen tüm topları kontrol edememe hastalığı olan Zenke'  n in yanı sıra Murat' ın da formsuzluğu eklenince 2nci devrede bu iki oyuncumuzun yerine değişiklik beklerken, ikinci yarıya da aynı on birle sahaya çıkan Samsun spor, yine aynı topçuların formsuzluğunu  saha dışında izleyen ve 58. dakikada Murat'ın rakip kaleci ile baş başa kalıp gol yapamadığı posizyon sonrası ne yapacağını merak ettiğimiz KALPAR hocanın,  hamlesini yapmadan 61.dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Murat'ın yerine doğru bir tercihle oyuna giren Abdulaziz'in oyunda kaldığı 33 dakikada sanki doksan dakika oynamış gibi yorgun gözükmesi aklımızda soru işaretleri bıraktı.
Bolu sporun ataklarının 70.dakikadan sonra iyice sıklaşması nedeniyle, geriye çekilen takımımızda tek topa basabilen,topu saklayabilen ve tekniğide iyi olan Ufuk' un 75. dakikada oyundan alınması büyük hata iken, onun yerine Billy nin saha sokulması daha büyük hataydı. Bolu sporun bu sık ataklarına ve tek kale oynamasına karşı 3 forvetle oynamamıza ve saha içinde 8 kişi ile mücadele etmemize göz yuman teknik heyetimize rağmen, karşılaşmadan 3 puanla ayrılmamızı ve 90 + 3 de ki Erdem' in şutunu şahane bir biçimde çıkartan Ahmet'e ve futbolcularımıza tek tek teşekkür ederim.

DİP NOT:   MAÇTAN SONRAKİ AÇIKLAMASINDA ''Birileri ders alsın '' DİYEN SAYIN HOCAMIN, GEÇMİŞ HAFTALARDA YAPTIĞI OYUNCU DEĞİŞTİRMEDEKİ HATALARINDAN BU HAFTADA DERS ALMADIĞINI GÖRÜYORUZ…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kıvanç Özpıçak Arşivi
SON YAZILAR