Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Köle Olurum...!

Geçmiş yazılarımda, topluma örnek olan insanları, zaman zaman tanıtıp anlatacağımı yazmış ve genel müdür Osman ERSAYIN kardeşimi anlatmıştım. Hak edeni yazarken, hak etmeyeni de yazacağım çünkü topluma mal olmuş insanları, iyisiyle kötüsüyle yani her yönüyle tanıtmak lazım.

Yazarken; hak edeni övmek, hak etmeyeni kötülemek değil, olduğu gibi anlatmak lazım. Yorum okuyana kalmalı. Doğru ve güzel örnekler insanları daima motive eder. Bu her konuda böyle değimlidir? İş hayatından, okuldaki sınava ve staddaki maça kadar hayatın her yerinde motivasyon çok önemlidir.

Başlıkta ne demiştim “Köle olurum. Neye köle olurum, bu şehirde istihdam uğruna çivi çakan herkese. Geçen haftadaki yazımda yöneticileri anlatırken, oluşum A.Ş" nin genel müdürü Osman Beyi, adam gibi adam olduğundan köşeme taşımıştım.

Oluşum A.Ş" nin taban ayaklarından biride Ata Gıda A.Ş"e. Güçlü ve dürüst firma. Köle olunacak firmalar arasında.Niye mi? Ordu" dan kalkıp Samsun" a gelmiş ve ikinci bir işyeri açacak bir çok insana iş kapısı sağlamış ve istihdama katkısı olmuş.Keşke sayıları artsa. Düzgün, dürüst, prensipli ve sistemli çalışan Ata Gıda A.Ş gibi firmaları sırtımızda taşımalıyız. Omuz vermeliyiz.

Doğduğu yerde kazanıp büyüyen ama daha büyümek uğruna doğduğu yeri yok sayan, bu uğurda şehri terk edenlere ne demek lazım. Gün gelince de yermek uğruna bunları yazacağım. Darılmaca, gücenmece yok.

Yazımın buraya kadar olan bölümünü okurken, sanki görür gibiyim Ata Yılmaz kardeşimi. O işyerinde patron değil, bizden biri gibi.Onu tanıdığımda genç bir delikanlıydı,-hala genç ama- on yılda gelip geçti.Yaşlandın kardeşim yaşlandın..! Eee! Senmisin bizi Murat ağabeye deponun ışıkları yanmıyor diye şikâyet eden(!) Yandın (!)Yiğidi öldürelim(!) hakkını da verelim. Genç yaşta ticaret hayatına atılmak ona tecrübe ve deneyim kazandırmış. Başarısının altında tabandan gelme yatıyor. Genç ve başarılı bir ticaret adamı Ata bey.

İstihdama katkısı olan her işyerine köle olurum kardeşim, köle. İnsanların iş ve güç sahibi olması demek, bulundukları çevrede bir bakıma sorun yaratmayacak demektir. Siz insanları sokağa salarsanız, sorun yaratırsınız. İşi gücü olan insan huzurlu ise hiçbir olaya ve eyleme karışmaz. İşte düzgün firma, dürüst insan Ata YILMAZ kardeşimi bunun için seviyorum.

Kendi şehirlerinde yüz civarında insana iş verirken, Samsun" da bulunan iş yerlerinden de yüze yakın insan nasipleniyor. Oldum olası, devleti ve insanıyla barışık olan firmaları, imrenerek izler ve onlara saygıyla bakarım. Bu zor şartlar altında, yaklaşık iki yüz kişiye iş sağlayan bir firma olan Ata Gıda AŞ"yı, bu köşeye taşımak ve böyle bir firmanın işini yapmak benim için zevk ve gururdur.

Ne demiştim? Övmeyeceğiz, anlatacağız. İşte bende anlattım. Şehrimize katkısı olan; yönetici anlamında bürokrat, işveren bazında, üretici veya işletmeci kim varsa sahip çıkalım. İyi bir bürokratın kalması için uğraşırken, istihdama katkı sağlayan firmalara da sahip çıkalım.

Amaç, yaşadığımız şehrin sakin ve huzurlu olması değimlidir? Katkı sağlayan herkese, buradan saygı ve sevgilerimi iletiyorum.

Her şey gönlünüzce olsun.

SEVGİLERİMLE.

 

02.06.2009   

Nihat KAHVECİOĞLU

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR