Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Kısa ve Öz..!

         Bu haftaki yazım bir alıntı.Bunuda köşemden,sizlerle paylaşmak istiyorum.Dünya Gazetesi Genel Yayın yönetmeni Hakan GÜLDAĞ’ın gazetesinde,‘’Editörden’’adı altında yazdığı köşesinde;’’Bilgi kirliliğinden bilgeliğe giden yol..! ‘’yazısı çok hoşuma gitmişti.Özetledim.Özetlediğimide siz okurlarla paylaşmak istedim.

        Sayın Hakan GÜLDAĞ yazısında,Dee Ward Hock’u kaleme almıştı.1929 doğumlu Amerikalı bankacı Hock;Bugün dünyanın en yaygın kredi kartı sistemlerinden birinin kurucusu.Kurduğu sistem 1976’da VİSA adını aldı.CEO olarak uzun yıllar visa’nın başında kaldı.1984 yılında yöneticiliğini yaptığı kuruluştan ayrıldı ve yaklaşık on yılını,Pasifik kıyısında,Silikon Vadisinin batısında bir çiftlikte her şeyden uzak yaşadı.

       Dee Ward Hock,1991’de Amerikan Business Hall of Fame’e katıldı.Kabul töreninde bir konuşma yaptı.Bu konuşmadan;Kısa ve öz olanı sizlere aktarıyorum.

       KISSADAN HİSSE;

       Dee Ward Hock şunları söylüyordu;’’Yıllar boyunca,bekçisini kaçınılmaz olarak parçalayıp yutan dört canavardan hep korkup onları uzak tutmaya çalıştım.Bunlar;EGO,HASET,HIRS ve TUTKU idi…1984’te izole ve kimsenin beni tanımadığı bir hayat için iş dünyasıyla tüm bağlantılarımı kopardım.Para için zamanımı,makam için özgürlüğümü,refah için egomu harcamanın ne denli büyük hata olduğuna ikna olduğumda,canavarları da güvenli bir şekilde ’kafeslemiş’ oldum…’’

       Anlayabilene..!

       Her şey gönlünüzce olsun.

       SEVGİLERİMLE.                          

                                                              

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR