Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Kış günleri!

Ne güzeldir sıcacık yerden lapa lapa  yağan karı, bembeyaz örtüyü seyretmek. Ama keyfiniz imkanınız yerinde, sorununuz yoksa!
Nasıl keyfi yerinde olsun benim küçük esnaf ve sanatkarımın. Kış gelmiştir. Soğuk hava kar derken zaten az olan işinin durma noktasına gelmesi, onu zor durumda bırakır.Kıt kanaat geçinen küçük esnaf ve sanatkar dostlarımın işi durunca hayatı yaşamı da durur.Üretecek ki müteahhitten hak ediş alabilsin. Üretemeyince de para alamayacak. Belki de kömürlüğünde yakacak odunu ve kömürü de yoktur. İsmi üzerinde küçük esnaf ve sanatkarımızın bankada hesabı da yoktur ki. O günü birlik yaşar. Hayat şartları, zorlukları ona birikim yapma fırsatı vermez ki. O gününü kurtarabilirse ne mutlu ona. Zordur işi zor!
Küçük esnaf ve sanatkarımızın bu kısır döngüden kurtulması, kurtarılması gerekir. Yıllarca bunun mücadelesini veren gruplar içinde yer aldım. Zaman zaman küçük esnaf ve sanatkarımız adına TSD de, TEDAŞ genel müdürlüğünde ve Maliye Bakanlığında komisyon başkanlıkları yaptım. Ama ne yazık ki bir iğne boyu yol gidemedik. Anlaşılmadık, anlamak istemediler. Küçük esnaf ve sanatkar adına hiçbir iyileştirme çabasına tanık olmadım. Böyle giderse de olamayacağım.
İdari kadrolarda çalışan bürokrat dediğimiz, biz küçük esnaf ve sanatkarın durumunu anlamaz ki. Zaten bu ülkenin sorunu, tavandakilerle tabandakilerin birbirini anlayamaması ve kopuk olmasından değil midir?
Bir yaşam boyu, günü birlik yaşamanın zorluğunu ancak öyle yaşayan anlar da, öyle yaşayanları nerde bulacağız. Tavandaki o sıcak odadan seyirle,karın tadını çıkarır da tabanda kinin yakacak odunu, kömürü ve yarını çıkaracak yiyeceği yokken , sıkıntıdan değil karı seyretmesi, televizyonunu bile seyredemez.
Sevgilerimle...

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR