Adnan Adıyaman

Adnan Adıyaman

Derin devlet ve derin yamyamlar

Sevgili okuyucularım; her zaman çevremizde konuşulur, anlatılır DERİN DEVLET denince hepimiz duraksarız. Nedir DERİN DEVLET beraberce irdeleyelim istedim.

DEVLET; mekanizmalarının sağlıklı işleyebilmesi için kendisine yönelen tehlikeleri ehil görevlileri tarafından bertaraf  ederek; konularında yetiştirilmiş uzman ve milli şuurla donatılmış sağlam karakterli, bilinçli personeli ile de yakın ve uzak ülkelerde her türlü olaylara karşı organize olarak milli menfaatlerimize uygun girişimlerde bulunmaktır.


Peki bizim ülkemizde kimler derin devlet anlamında neye, nasıl hizmet ediyor. Niçin toplum bu DERİN YAMYAMLARA pirim tanıyor. Yaşamış olduğum bir olayı sizlerle paylaştığımda; bazı sorulara kendiliğinden cevap vermiş olacağız ve çıkarılacak dersler olduğunu düşüneceğiz.

Bir gün odamda otururken; birisinin gözünde ray-ban gözlük, diğeri kovboya benziyordu. Tam odaya girerken kovboya benzeyen adam, kapalı ortamda güneş gözlüğü takan görgüsüz adama dönerek,"Ya biz Kuzey Irak"tan ne zaman döndük" sözlerini sarf ederek odaya girdiler. Ben de akabinde hiç onlara konuşma fırsatı vermeden!!! 'Erbil- Süleymaniye- DOHUK  neresine gittiniz? Yoksa ZELİ- HAKURK- SİNAT kamplarını mı dolaştınız?' diye sorunca birisi eli yüzü kızarıp titremeye ve lavabo sormaya, diğeri de gözlüğünü çıkarıp, 'Beni Genelkurmay Başkanı'na sorun özel adamlarız biz, vücudumuz fişek izleri ile dolu, çok şeyler yaptık, özeliz biz özeliz' demekten kendini alıkoyamıyordu. Ama yanlış bir kayaya çarptığının farkında değildi.

Biraz konuştuktan sonra ne Kuzey Irak seyahati ne özel adam ne de göz korkutmak İçin gelen derin yamyamlar karşımda yoktu.

Derin yamyamlar bir vatandaşımızın borcu olan 350 YTL"yi tahsil etmek için derin devlet adamı olduğunu söylerler.

Biraz  daha akıllı derin yamyamlar; toplumda haksız kazanç elde edenlerin gözünü korkutup yamyamlığa devam eder, umarım anlatabilmişimdir.

Bu tip görgüsüz adamlara taviz vermeyin. En derin devletimizi temsilen hepimiz iyi bir devletçi olalım. Cumhuriyetimizin neferi olmamız ile GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK"ÜN yolundan yürümemiz dileğiyle…             

Saygılarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adnan Adıyaman Arşivi
SON YAZILAR