Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

KADERİMİZ KADERİNE BAĞLI


''Siyasi şahsiyet nedir ? Siyasi şahsiyet ,siyaset alanında aksiyon sahibi olmak vasfına malik olandır. Bir aksiyon ki ,sonuçları toplumun kaderini etkiler.Toplum yarattığı siyasi şahsiyetlerin elinde ya mutlu , ya bedbaht olur.Yani siyasetçi ,toplumun öyle bir eseridir ki ,toplum onu hem kendisi yaratır, hem kendi iradesini onun iradesine bağlar.Kendi kaderini , kendi yarattığının kaderi ile birleştirir.'' diyor, Şevket Süreyya Aydemir.
Sayın Başbakanı Refah Partisi İstanbul İl Başkanlığından , Başbakanlık makamına oylarımızla biz çıkardık.Üstelik her seçimde daha fazla oy vererek. Beraber yürüdükleri sadece siyasetçi olarak kalmışlardır.Ama Sayın Başbakan siyasi şahsiyet olmuştur,çözüm sürecini başlatarak.
Sayın Başbakan öyle bir adım attı ki ,Türkiye tarihinde daha fazla sayfada yer alacak.Ama tarih kitaplarında nasıl anılacağını sürecinin sonucu belirleyecek.
Ve bu yolun dönüşü yok. Bülent Arınç ' ın dediği gibi , ''başarısızlık olursa eskiden var olan terör yine devam eder.Başarısız olmaktan korkmayalım.'' sözü , gerçeklerle örtüşmemektedir.Başarısızlık Türkiye ' yi bölünmenin eşiğine getirir.Terör ile isteklerini dayatabildiklerini görenler , şiddeti daha da arttıracaklardır.Sürecin başarılı olması zorunludur.
Farklı partilere mensup olmanın getirdiği refleks ile çözüm sürecinin başarısızlığa uğramasını ümit edenler bilmeliler ki ,sürecin başarısızlığı Recep Tayyip Erdoğan ' a büyük zarar vereceği gibi Türkiye' ye de büyük zarar verir. Bu yüzden küstüm oynamıyorum diyemezler.Muhakkak sürece dahil olmalılar.İp kopmuştur bir kere. Apo ile görüşülemez dönemi çoktan kapanmıştır.Muhatap olarak masadaki yerini çoktan almıştır , bebek katili.Apo ile yapılan görüşmeleri sürekli tekrarlamak kimseye bir şey kazandırmayacaktır.
Sürecin başlamasını eleştirmek zamanı geçmiştir.Sürecin işleyişine odaklanmak zorundayız. Çünkü , siyasi şahsiyet kararını çoktan verdi.Ve süreç başladı, işliyor. Bu aşamada Akil Adamlara sövmenin de manası yoktur.Zaten çok akıllı olsalar, ''ne anlatacağımızı biz de bilmiyoruz.''dedikleri bir görevi kabul etmezlerdi. Konuşmaların ana konusu olacak kadar değerli değiller. Onlar için söylenecek her söz , boşuna nefes tüketmekten başka bir şey değildir.
Doğruları , yanlışları ,tepki çeken konuları olmasına rağmen süreç işleyecektir.Sürecin durdurulması artık mümkün değildir. Bu gerçeğin farkında olarak mutlaka işleyiş konusunda fikir üretilmelidir. İstemezük tavrından vazgeçilmelidir.Süreç kenardan izlenilmeyecek,sadece Ak Parti ve BDP ' ye bırakılamayacak kadar önemlidir.
Ülke olarak geleceğimiz Sayın Başbakanın başarısına ya da başarısızlığına bağlıdır. Yaptığı hamle ile kaderimizi kaderine bağlamıştır.Ve siyasi şahsiyet olarak tarihteki yerini almıştır.Ya kendisi ile birlikte Türkiye ' yi bitirecek ya da kendisi ile birlikte Türkiye'yi büyütecek.
Her ne kadar sürecin işleyişi bir çok insanı rahatsız etse de , bebek katili teröristin barış elçisi kılığına bürünmesi gönüllerimizi incitse de ,Türk'üm demek neredeyse suç haline gelse de sürece destek vermek bir tercih meselesi olmaktan çıkmış , mecburiyet halini almıştır.
Türkiye tarihi boyunca en büyük riskini almış , geri dönülmez yola girmiştir.Büyük Türkiye 'nin varlığı sürecin başarılı olmasına bağlıdır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR