İLGİLİLERE ÖNERİLER (1)

Çevremizde büyük bir canlı topluluğu, baş döndüren teknoloji ve medya var. Bütün bunların baş rolünde insan var. Değişmiş, gelişmiş, asra göre uyarlanmamış ve bozulmuş bir çok etken var.

.         Akla ilk gelenleri ifadeye çalışacağım, şöyle ki; Bazı görevliler yaptığı işte, dikkatsiz veya donanımsız. Televizyonda canlı futbol maçları seyrediyoruz. Bakıyorsunuz bazı sunucular, oyundan çıkmış olan oyuncuyu oyundaymış gibi anlatıyor. Basketbol maçı izliyoruz, atılan 3 lük sayıyı skor borda 2 sayı olarak ekleyen görevli, 2 dakika sonra uyandırılınca skoru düzeltiyor. Voleybolda da aynı hatalar gırla. İŞİ BİLEN YETENEKLİ DENEYİMLİ SUNUCULAR İŞBAŞINA.

Futbol, bu yabancı kelimenin Türkçesi bilindiği üzere, ayak topu oyunu anlamındadır. İyi de, ayakla oynanan topu oyuncular elle tutsa,  faul ve sarı kart veriliyor da, taç atışları neden el ile yapılır? Taç atışları da ayakla yapılırsa, oyunlar çok daha heyecanlı, skorlu olur. FUTBOLDA TAÇ ATIŞLARI ELLE DEĞİL, AYAKLA YAPILMALI. Bu oyunda ofsayt kuralının kaldırılması gereğine inanıyorum. Hakemler hata yapıyor, kameralar defalarca olayı veriyor, yorumcular ayrı yorumluyor, kafalarda karışıyor, işlerde. OFSAYT KALKMALI.

SGDP ; Seçim atmosferinde tamamen kaldırılacağı açıklandı ise de son torba kanun tasarısına girdimi bilinmiyor. KESİLEN SGDP’ LERİNİN İADESİNİ VE KESİLECEK OLANLARIN İPTALİNİ İSTİYORUZ.

TBMM’ne bir vekili görmeye gidildiğinde, iki noktada yapılan kontroller insan onuruna yakışmıyor. Sanki tüm ziyaretçiler, vekillere suikast yapacak potansiyel suçlu gibi köle gibi didik didik aranıyor. Bunun daha medeni bir şekli bulunmalı. Daha önemlisi; MECLİSE GİRECEK VEKİLLERDEN, KPSS DEN EN AZ 80 PUAN ALMA ŞARTI GETİRİLMELİDİR.

Vergi adaleti çok acil olarak, emeğe, eğitim düzeyine ve insan onuruna saygı açısından düzeltilmelidir. Sporculara astronomik ücretler ödenirken, çöpten atık bozuk yiyecek arayanlar, bu kışta ayakkabısız, yakıtsız, evsizler nasıl bir arada yaşar? MİLYON LİRALAR KAZANANLARDAN DAHA ÇOK VERGİ, AZ KAZANANDAN ÇOK AZ VERGİ ALINMALI. Bir teknik direktör bir başbakandan, bir Cumhurbaşkanından yüksek ücret almamalı.

         Parası yok diye askere gönderilen insanımız, bedel ödeyip vatani göreve gitmeyen karşısında ezilmez mi? YA HERKES ASKERE, YA DA PROFESYONEL ASKERLİK.

Yüz binlerce gencimiz, yaşlımız, fakirimiz, işsiz. Umudun ve inancın tükendiği kırılma noktasındalar. Ölü yatırımlar yerine İŞSİZLERE İSTİHDAM SAĞLANMALI., kurumlar, fabrikalar, tesisler peş peşe açılmalı.

TERÖRÜ SAHİPLENENLER, RÜŞVET YİYENLER, HAKSIZLIK YAPANLAR, ÇOK AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALI.

Beş yıldır, şehirleri yıkılmış, insanları öldürülmüş, yaralanmış, aile kutsallığı bitmiş, Akdeniz mezarlıkları olmuş ve bize iltica eden milyonlarca Suriye’li kardeş. Önerim  şu; Şanlıurfa-Kilis-Hatay çizgisi üzerinde çok acilen örneğin TOKİ tarafından şehircikler kurularak, bütün Suriye’li muhacirleri buraya yerleştirerek bir arada tutulmalı. Kasabı, terzisi, bakkalı, her türlü esnafı, sağlıkçısı, hukukçusu, teknik adamı, sporcusu buralarda çok daha iyi yaşarlar. Biri birlerinin dilinden kültüründen anladıklarından sıkıntı da çekmezler. SURİYE’Lİ MUHACİRLERE DEVLET TARAFINDAN ACİLEN YERLEŞİM YERLERİ YAPILMALI.

         Detaylara inmedim, daha başka konular da var ama şimdilik bu kadar diyelim, umarım kulak verenler olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR