HAYAT BAYRAM OLSA

HAYAT BAYRAM OLSA

Hani böyle bir şarkı vardı, bir zamanlar. Şenay’ın o berrak güzel sesi ile yıllarca dilden dile gönülden gönüle dolaşan. Adeta moda olmuş, halkın yaşamak istediği sevilen bir dünyayı terennüm etmişti. Şarkının sözlerini biraz anımsayalım mı? 

Şu dünyadaki en mutlu kişi
Mutluluk verendir
Şu dünyadaki sevilen kişi
Sevmeyi bilendir
Şu dünyadaki en bilge kişi
Kendini bilendir
Şu dünyadaki en soylu kişi
İnsafa gelendir
Bütün dünya buna inansa
Bir inansa hayat bayram olsa
İnsanlar el ele tutuşsa
Birlik olsa…

Hal böyle iken dünyada bazı ülke ve toplumların başına bir sürü manyak, psikopat gelip, yaya, atlı, tanklı, gemili, uçaklı, uzaktan kumandalı savaşlar yapmışlar. Bugün bazı ülkelerin başında daha değişik liderler de var. Halkını bombalayan Eset, 3. dünya savaşına hevesli Putin, dünyanın lideri biziz güç bizde diyen abd başkanı Barack Obama, insafsız zalim İsrail gibiler...
Savaş kadar acı, gereksiz vahşice bir şey yok. Savaş için üretilen, satılan kullanılan, ölüm makinalarının yerine, silah tüccarları, ilaç gibi, gıda gibi,  konut gibi, okul, hastane, köprü, viyadük gibi insanlığa yararlı şeyler yaparak da para kazanabilirler. Depremlerden, tsunamilerden kurtulma çarelerini bulsalar ya. 
Kibir, hırs, ganimet, sömürü, milliyetçilik, din, mezhepçilik için dünyada yıllarca kan döküldü. Milyarlarca insan öldü. Yuvalar yıkıldı, yetimler, öksüzler, dullar ve yurtsuzlarla çırpındı insanlık. Öldürenlere, zulmedenlere bu dünya kaldı mı? Yok kalmadı tabi. 
Peki dünyanın en güzel coğrafyasındaki bu verimli topraklar üzerinde yaşayan bu asil milletten, dış güçlerin maşaları, terörist kafatasçılar ne istiyor ? Bu ülke ayağa kalkmak üzere iken, üzerimize musallat ediliyorlar her seferinde. Ama öyle yağma yok, işte devlet işte ordu ve işte irade. İnlerinden kaçamayacak hale geldiler, ağlamaları, telsizlerden düşmüyor. Bu millet belli bir yere kadar müsaade  ve müsamaha eder, tadı kaçtığı an tepelerine biner, doğduklarına pişman eder, bu son iki aydaki askeri operasyonlarda olduğu gibi. Bu ateistler her zaman yüce dinimizle alay etmekteler. Yapılan fabrikalara, okullara, yollara neden engel oluyorlar? Niyetleri Türkiye’den kopmak özerk ayrı bir devlet kurmaksa, iyi ya bırakın okullarınız, yollarınız, barajlarınız yapılsın size kalsın. Niyet bu değil ki, niyet fitne, fesat, ayrılık, acımasızlık, savaş..Birlikte bereket, ayrılıkta azap vardır. Bu topraklar, hepimize yeter, ne sizden ne bizden canlar ölmesin. Bu gücünüzü varsa, gelin dış güçlere, İsrail’e karşı kullanın. Ama sizi onlar kurdu, onlar ve Almanya gibilerin silah ve eğitimi ile bu aziz Türk milletinin başına bela etti. Ama biz belayı def etmesini, inlerine gömmeyi bilen milletiz.
Yaşasın Kürt, Türk, Arap, Laz, Çerkez, Abaza, Boşnak, Arnavut, Rum, Ermeni vatandaşlarımızla kurulu bu güzel vatan..
Bu son Günlerde Ankara’da STK nın ve İstanbul’da Başbakan Davutoğlu ve Cumhur Başkanı Erdoğan’ın da katıldığı heyecan verici konuşmalar yaptıkları muhteşem mitinglerde, Teröre hayır diye yüz binler, milyonlar yeri göğü inletti. 
Bu arada önümüz bayram.Tüm ülkenin ve Dünya aleminin Kurban Bayramını kutlar, hayat bayram olsa diye dua ve temenniler sunarız.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Faik Dündar Arşivi
SON YAZILAR