Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

HACİZLER KAPIDA

 

Hafta içinde BDP milletvekilleri Karadeniz turuna çıktı.Sosyal medya üzerinden insanlar anında örgütlendi.Sinop ' ta ve Samsun ' da gereken dersler verildi!!! Vekillerin araçlarını kırdık bir güzel. Sanki çok umurlarındaydı araçların kırılması.Ankara ' ya gittiklerinde kendilerine yeni araçlar tahsis edilecektir.

Kamuoyu baskısına dayanamayan vekiller , Samsun ' da çıkan olaylar neticesinde Karadeniz turunu iptal ettiler.

Başbakan Türk Milliyetçiliğini de , Kürt Milliyetçiliğini de ayaklar altına aldı.Başbakan  ayaklar altına alır milliyetçiliği de millet durur mu? Sosyal paylaşım siteleri ırkçılığı lanetleyen söylemler ile doldu. Zannedersin Nazi Almanya ' sında yaşıyoruz.Türk ' üm demekten çekinir hale geldik. Ne olur ne olmaz bir anda faşist oluveririz.

İmralı ile görüşen devletmiş , bunu öğrendik.Zaten İmralı ile nasıl görüşüldüğüne bir türlü aklımız ermemişti.Güzel yurdumun güzel adası konuşmayı öğrendi.Bizim haberimiz olmadı herhalde.Apo ile konuşan kimse yok.Herkes ada ile konuşuyor.Eee devletin görüştüğüne , bu işte hükümetin payı olmadığına inanıyoruz da , adanın konuştuğuna niye inanmayalım?

Terörist uzantısı dediğimiz BDP ' ye tepki gösteriyoruz ama teröristlerle görüşüyorlar dediklerimize ses çıkartamıyoruz nedense ?

Neyse konumuz bunlar değil.

Biz vekilleri taşlarken , sen ırkçısın , ben faşistim tartışırken e haciz kapıya dayandı.Haberiniz var mıydı? Sanmam .Televizyonlar ve gazetelerin daha önemli işi olduğundan bu konuya fazla yer vermediler.Büyük bir kesimi hükümet yalakalığı yapmakla , küçük bir kesimi de hükümete topyekün saldırmakla meşgul.İşverenleri yok etmeye programlanmış ekonomi politikaları pek kimsenin umurunda değil.

Vergi daireleri e haciz uygulamasına çoktan başlamıştı.Mart ayı itibari ile Sosyal Güvenlik Kurumu ' da e haciz uygulamasına başlayacak.

30 mevduat bankası ve 4 katılım bankası ile protokol imzalanacak.Kuruma borcu olanlar elektronik ortamda takip edilecek.Borcu olanların hesabına borcun  tebliğ tarihinden itibaren haciz konulacak. SGK tarafından hazırlanan e haciz sistemi ile , haciz istek dosyası elektronik ortamda bankalara gönderilecek.Böylece borçlunun hesabındaki varlıklarına bloke konularak , haciz işlemi uygulamaya konulacak.Devlet bu yolla 27 milyarlık alacağını tahsil etmeyi ve SGK açığını kapatmayı düşünüyor.

Ne var bunda devlet alacağını almasın mı diyorsunuz ?Siz de haklısınız.Alacakların tahsili için 2011 yılında vergi barışı kanunu çıkarıldı.Mükellefler yapılandırdıkları borçları ödeyemediği için 2012 yılında yeniden düzenlemeye gidildi.Mükellefler borçlarını yine ödeyemedi.Peki mükellefler neden borçlarını ödemez ? Hepsi mi sahtekar , bu insanların ? Hepsi sahtekar değil ama hepsi parasız.

Çoğu ay sonunu getiremiyor.Özellikle inşaat sektörü bitmiş durumda.Oto yolları bile özelleştiren hükümet arsa bedava, proje bedava , mimari bedava tek tip TOKİ konutları ile müteahhitlerle rekabet etmeyi kendine vazife edinmiş durumda.

E haciz uygulaması ile işverenler mağdur edilecektir.Çeki ya da senedi için bankaya parasını yatıran mükellefler, ertesi gün çeklerinin yazıldığını görecek.Zaten borç harç bulduğu paranın SGK tarafından hesabından çekildiğini öğrenecektir.Çeki yazılan mükellefler bankaların kara listesine girer.Uzun bir zaman çek ve kredi alamaz.Borçlarını ödeyemeyen mükelleflerin kepenk kapatması fazla uzun zaman almayacaktır.

Aman ben işveren değilim.SGK ' ya da borcum yok.Rahatım diyorsanız , fazla heveslenmeyin.Bundan böyle Motorlu Taşıtlar Vergisi borcu olan çalışanların maaşlarına haciz konulacak.Haciz furyası çalışanları teğet geçmeyecek anlayacağınız.

Kapanan kepenkler,artan işsizlik,açlık sınırında yaşayan milyonlar,bankaların kucağına düşmüş insanlar,yardıma muhtaç yaşayanlar….

Ülke gündeminin tam ortasına oturması gereken konular ,akıllara bile gelmemekte , gelse bile dillendirecek cesaret gösterilememektedir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR