Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

Emekli memurlara ek zam yapılmalı

Otuz yıl görev yapan memurun emikli sandığına on bin iş gününden fazla maaşından kesinte yapılmakta. Şu anda emekli memurların sıktıntılarını gündemde tutmak ve yetkililere anlatmak isteyen yok denecek kadar azdır. Seçtiğimiz siyasetçiler için çalışma yapma ihtiyacını duymuyorlar. Atamayla vekil oldukları için seçmene önem verilmiyor. Her halde emekli memurların milli iradeye yansıyacak gücü olduğunu tahmin edemiyorlar. Emekli öğretmenler, çalışan öğretmenin aldığı maaşın yarısını alabilmekte çalışan fazla alıyor anlamı çıkarılmasın. Ülkenin dengelerini emekli memurlar bilecek seviyede insanlardır.
Milli gelir dağılımının sosyal adalet içinde olmasını istemek yalnız kendilerini düşünüyor anlamı taşımaz. 2013 yılında verilen yüzde 6'lık zam elektrik, doğalgaz tüp su telefon ev kirası yiyecek giyicek eğitim giderleri ulaşım sosyal giderler bunların dışında da giderler eklendiği zaman maaş yetmemekte. Emekli memurları çalışmayan eşlerine aile yardımı verilmeli maaş alınan bankalar meden promosyon vermiyorlar. Basından okuyoruz bütün bankaların yıllık kazançları yeterli. Kazandıkları karları ile övünüyorlar.
Emekli memurlara ek göstergesi olmayanlara ek gösterge verilmkeli olanların ek göstergesi artırılmalı.
Ülkemizde, 25 yıldan bu yana yüz binlerce insana çeşitli nedenlerle hak edilmeyen emeklilik hakkı verildi.
Sayın vekiller: Sendikalar söz sahibi olanlar emekli memurların sıkıntalır için çaba göstersin sizlerde emekli olacaksınız.
Emekli memurların fazla istekleri yok.
Birimiz hepimiz hepimiz birimiz için...
Emekli memurların tek sahibi basın

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR