Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

EMEKLİ MEMURLAR FAKİRLEŞTİ

EMEKLİ MEMURLAR FAKİRLEŞTİ

 

   7 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri on bir milyon emekli seçmenleri üzerinde yoğunlaştı. Partiler emeklilerin tercihlerini kendilerine yapabilmesi için yarış haline girdiler.

   Sosyal Güvenlik Sistemi, Sosyal Güvenlik Kurumu çatısı altında birleştirme yapıldı. Emekli memurlar bu çatının altına dâhil edildi. Memurlar çalıştıkları zaman içerisinde emekli sandığına almış oldukları maaşlardan her ay kesinti yapılmaktaydı.

   Memurlar hizmet ettiği yıllarda ek iş yapmaları suç olduğu için ilave ek iş yapmalarına da zamanları olmadığından, emekli olduklarında aldıkları emekli ikramiyesi de hiçbir işe yaramadı.

   Ülkemizde yıllar öncesinden bu zamana kadar milyonları bulan insanlara hak edilmeyen emeklilik imkânı tanındı. Büyük emeklilere emekli sandığının imkânları kullanıldı. Üreten yerine genç yaşta tüketici bir toplum oluşturuldu. Ülkemizde genç emekli nüfusu arttığı için siyasi partiler emekli üzerinden siyaset yapmak yarışına girdiler.

   Çalışan memurlar emekliye ayrıldıklarında, maaşları yarıya düşeceği için yaş sınırına kadar çalışma ihtiyacı duymaktalar.

   Öğretmenler ve Polis memurları emekliye ayrıldıklarında çalıştıkları zaman aldıkları maaşın yarısını almaktalar, görevleri zor olan iki mesleğin ek göstergeleri artırılacağı ve emeklilere de yansıyacağı, geçmiş zamanda içinde yetkililer tarafından ifade edildiği halde yerine getirilemedi.

   Öğretmenler ve Polisler, siyasi partilerden kendileri için neler yapabileceklerini açıklamalarını beklemekteler. Sosyal Güvenlik Kurumu çatı altında toplanmadan önce emekli sandığına bağlı emeklilerden hastaneler tedavi için elden ödenenin dışında, maaşlarından da kesinti yapılmaktadır.

   Bir buçuk milyonu bulan emekli memurlar, kendilerinin unutulduğunu, Siyasi partilerden seçimden önce emekli memurlar için neler yapacaklarını sabırsızlıkla beklemektedirler.

   Emekli memurlar Sosyal Güvenlik Kurumu’nun çatısı altında kaldı

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR