Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Eğri ağacın gölgesi de eğri olur...

EĞRİ AĞACIN GÖLGESİDE EĞRİ OLUR..!EĞRİ AĞACIN GÖLGESİDE EĞRİ OLUR..!

Sevgili okurlar, bir kaç hafta önce köşemde, Esenevler DSİ Caminin bilgili ve sevimli hocası Mehmet Hocadan bahsetmiş, kürsüden anlattığını “kıssadan hisse” olarak size aktarmış, yorum katmamıştım.
Mehmet hocanın, Cuma kürsüsünden elektrikle ilgili yaptığın o güzel benzetme, gerçekten çok ama çok güzeldi. Yıllardır mesleği yapan birisi olarak, elektriği tarif edişini, hoca gözüyle elektriğe bakışını, anlatışını can kulağıyla dinledim. Mehmet Hoca, sen çok yaşa emi! Bak bir daha elektrik konusuna girme! Yoksa mahalle ikimize dar gelir(!).. Buradan sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Ne yazayım diye düşünürken, Mehmet Hoca imdadıma yetişti. Zaten onun kürsüden anlattıkları, başlı başına bir yazı konusu. Hocamı dinlerseniz güzel konulara değindiğine şahit olur, zevk alırsınız.
Meclis üyelerinin belirlendiği hafta, Hocamın Cuma kürsüsünden anlattığı “eğri ağacın gölgesi eğri olur..!”un  anlamı “adam gibi adamlıktı.”Tamda meclis üyelerinin belirlendiği hafta, yazacaklarıma nasıl başlık da cuk diye oturdu. Anlatalım.
Bu yazımı iki hafta önce yazdım. Yanlış anlaşılır diye, hazırladığım halde gazeteye göndermedim. Yorumlar farklı olabilirdi. Kızgınlıkla yazdığım düşünülebilirdi. Sakin kafayla yazımı birkaç kez gözden geçirdim ve gazeteye göndermeye karar verdim. Şimdi okuyanlarda sakin ve daha anlamlı değerlendireceklerdir yazımı.


DALKAVUKLUĞUN SAĞLADIĞI ÇIKAR,
DÜRÜSTLÜĞÜN GETİRDİĞİ ÇIKARDAN
DAHA VERİMLİ OLURSA, O ÜLKE BATAR.
         Montesguieu


Buradan ana-babalara sesleniyorum, çocuğunuzu ille de çok iyi bir lisede okutup, iyi bir üniversiteye göndermeye çalışmayın.
Bu yerel seçimler öncesi, üniversitelerde okutulmayan iki meslek türü ortaya çıktı. “İYİ SÖVME, KÜFÜR ETME” ve “ÇANTA TAŞIMA”
Çocuğunuz mu var, onun okulda başarılı olması için hafta içi okul, hafta sonu kursları için uğraşmayın. Çocuğunuzu mahallenin en “KÜFÜRBAZ” çocuğuyla arkadaşlığa zorlayın, zorlamayın canım, ille de arkadaş yapın. Büyüyünce mutlak bir baltaya sap olur.
Biz bir baltaya sap olamadık(!)Şimdi buradan yeğenlerimden ve çocuklarından özür diliyorum. Sövüp, küfür etmesinler diye çok dövdüm onları. Şimdi geçerli olan bu iki mesleği edinmelerine engel oldum. KÜFÜRBAZ ve EĞRİ GÖLGELİLER görevde olduğu sürece, bir baltaya sap olamayacaklar ve ben azap çekeceğim(!)
Niye mi böyle yazdım. Bakın Allah aşkına; Sövenler, gölgesi eğri olanlar nerde, olmayanlar nerede. Gün ola devran ola. Bir gün gölgesi düz olanlarda görev alır İNŞALLAH...!
Ne demişti Mehmet Hoca “ Kendisi eğri olan ağacın, gölgesi de eğri olur.”
Kıssadan hisse, ANLAYANA..!
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR