Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Değişimin adı...!

DEĞİŞİMİN ADI…!
Mustafa TOPAL'ın AJANDASINDAN

 
 Köşeme bu haftanın flaş ismini konuk edip, başlıyorum. Böyle bir konukla başlamamak mümkün mü. O ne muhteşem bir girişti siyaset arenasına. Şehir uyandığında, bir anda Mustafa TOPAL'ın resmi ve ismiyle karşı karşıya kaldı. DEĞİŞİM hakikaten başlamıştı. Peşinden temayül ve temayülden tulum çıkma. İddialı bir şekilde yola çıkan bir insan, bundan başka ne bekleyebilirdi.
 Kimdi Mustafa TOPAL. Kısaca bahsederken azda olsa siyaset yapalım. TOPAL, Gazi Belediyesinden meclis üyesi seçilip, Büyükşehire gelen bir meclis üyesiydi. Beş yıldır Büyükşehir Belediyesinde görev yaptığım mesai arkadaşım. TOPAL'la zaman içinde iyi bir dost olduk. İyi bir dost ve adam gibi adamdır. Zaman zaman dik duruşlarının altında hep doğrular olmuş, doğruların peşinde mücadele vermiştir. Dostumla paylaştığımız çok şey olmuştur.
 KİM BU BİLBORDLARDAKİ Mustafa TOPAL!
 Sürekli not tuttuğu, yanından ayırmadığı ajandasının sayfalarına bir göz atarken, TOPAL'ı daha iyi tanımaya çalışalım ve fikirlerini paylaşalım.   
 TOPAL'ın notlarından;
 "Taşınmaz eski eserlerin restorasyonu yapılıp, bu yerlerin sosyal, kültürel ve eğlence merkezleri haline getirilerek, turizm açısından çekim merkezleri yapılabilir. Eski eserlerin korunması, fonksiyon verilerek yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması, vazgeçilmez hedeflerimiz arasında olmalıdır. Genelde yerel yönetimler, tarihi bir yeri önce kaderine terk ediyor, sonrada yıkmak için uğraşıyor. Amaç rant sağlamak.
 Samsun'da sayıları yok denecek kadar az olan tarihi binalara sahip çıkmaktan başka çaremiz yoktur."
 Bu düşünceleri, aday olmadan önce TOPAL'ın ajandasına kaydettikleri.
 TOPAL'ı anlamak için onu iyi tanımak veya ajandasını karıştırmak gerekir.
 O zamanı gelince kendisini mutlaka anlatacaktır. Yolun açık olsun KARDEŞİM.
 Her şey gönlünüzce olsun.
 SEVGİLERİMLE.                         Nihat KAHVECİOĞLU
      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR