Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

DEĞİŞİM

    Milliyetçi Hareket Partisinde belirginleşen tartışmanın ve kutuplaşmalar, Ülkenin genel siyasetindeki çatışmanın parti içerisine yansıtılmaya çalışıldığı bir düzlemle kimileri için ‘’ biz yerine ‘’ ben merkezli yönetim bulunmakta.

    Ben merkezciliğin işin esası gibi sunmaya çalışılması, seçmenler tarafından dikkatle izleniyor. Her ne pahasına olursa olsun mevcudu korumak refleksiyle devam etmek istenmesi.

    M.H. P. gibi ideolojisini zihinsel ve duygusal bir kesişme noktasında buluşturabilen siyaset ağı için geçmişte asgari müşterek gelecek için kaygı ortaklığının bulunması doğaldır.

    Türkiye’nin beklediği ve özlem duyduğu siyasal fotoğrafı ortaya koyabilmiş bir M.H. P. gerekli kalıyor. Aslında bu gereklilik siyasal sistemin vazgeçilmez olan seçmenlerde meydana gelen arz ve talep dengesinin geniş zeminde vücut bulması uzun zamandır, algıları olguları ve seçmen tutumunu kontrol altına almaya başaran siyasi iktidar bu kez yenilenmiş, en azından güçlü bir alternatif ortaya çıkarma ihtimali olan gelişmeler olabileceği izlenmekte.

    Başkan değişimine gidilmesi konusunda küçümsenmeyecek ölçüde istek ve talepler olduğu seçmen tabanında genişlemektedir. Beklentilerin geri durdurulması mümkün görünmüyor.

    Adaylar taban hassasiyetini dikkate almalı, tabanı bir arada tutmaya çaba göstermeli. Milletin taleplerini yerine getirme iradesine sahip olmalı, hepsi partinin siyasetçisi olduğu unutulmamalı, örnek partili siyasetçi olduklarını herkes görmeli. M.H. P. bir defa macun tüpten çıkmıştır. Değişimde ayrışma yerine ‘’ birleşerek değişim’’ yaklaşımı ortaklaşma zemini haline getirilmesi, büyümenin önünü açar.

    Genel başkanın sağlıklı olması, Ankara’nın dışındaki illerde seçmenle buluşması halkın istek ve ihtiyaçlarına çözüm üretilmesi, görünümün düzgün olması, oy akışını hızlandırır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR