Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

BİZ KONUŞURKEN…

Gündem değiştirmek , siyasetin olmazsa olmazlarındandır. Sayın Başbakanımızın bu konudaki ustalığı ise şapka çıkartılacak cinstendir.

Son yurtdışı gezisinde Norveç ' te katliam yaparak yetmiş yedi kişiyi acımasızca katleden Anders Behring Breivik ' in yirmibir yıl ceza almasını eleştirmiştir. ''İşlediği suça karşılık aldığı ceza çok azdır.İdam cezası olmalıdır.'' diyor.Türkiye Cumhuriyeti ' nin otuz bin kişinin katilini asamadığını unutmuş olmalı o sırada.

O gün bugündür ülkemizde kelli felli adamlar televizyonlarda ,gazetelerde idam cezasını tartışmaya başlamışlardır.Ekranlar ve köşeler bu konuya ayrılmıştır. Koskoca ülkenin boşa harcayacak vakti bol nasıl olsa!!!

Ülkemizde idam cezasının kaldırılarak ,Apo ' nun ipten kurtulmasını sağlayan milletvekillerinden elli ikisi AKP ' lidir.Bunların bir kısmı bugün dahi milletvekilliği veya bakanlık koltuğunda oturmaktadırlar. Bakmayın siz hükümetin biz o sırada iktidar değildik, demesine. İdamın kalkması için el kaldıranların kimler olduğunu bilmek için TBMM tutanaklarına bir göz atmak yeterli. Başbakan o günlerde milletvekili olmadığından oy kullanamamıştır.

On yıl öncesinde idamı kaldıranlar bugün Türkiye ' de idam olmalı demektedirler.

Geri gelmesi mümkün olmayan idam cezası ,günlerdir gündemi meşgul etmektedir. Avare kasnak misali konuşup konuşup unutacağımız bir konudur.

Tıpkı anayasa tartışmalarını unuttuğumuz gibi.

2012 yılının başlarını hatırlarsanız ülke, anayasa ile yatıp anayasa ile kalkmakta idi. Bu yılın sonuna kadar muhakkak bir sivil anayasa yapılacağı hikayelerini dinledik uzunca bir süre.Bakanlarımız ,2012 yılının anayasa yılı olacağını defalarca söyledi .Senenin sonuna geliyoruz yavaş yavaş.Buna rağmen yeni anayasa konusunda kimse tek kelime etmemektedir.Çoktan unuttuk anayasayı. Anayasa komisyonun kurulduğu günden itibaren ortaya bir şey çıkmayacağı belli idi.Çünkü komisyon ,kararları oy çokluğu ile değil oy birliği ile almak yolunu seçmiştir. En basit konularda bile anlaşamayan üyelerin anayasa konusunda anlaşması hayalden öteye gidemezdi.

Sonuç ortada.Yeni Anayasa yok.Konuştuklarımızla kaldık.

Darbecilerle hesaplaşan hükümetimiz ülkeyi halen darbe anayasası ile yönetmekte.

Yapılacak.Biraz sabırlı ol diyenlere ,AKP ' nin iktidarda ki onuncu yılını kutladığını hatırlatmakta fayda var.

Geçtiğimiz ay asgari ücretten alınan vergilerin kalkacağını konuştuk. Gazeteler günlerce yazdılar. Yalnız gazetelerin ve biz vatandaşların atladığı ufak bir ayrıntı vardı Asgari ücretten verginin kalkması yeni anayasada bir madde olarak yer alacaktı. Olmayan anayasanın olmayan maddesini günlerce konuştuk.

Sonuç asgari ücretten alınan vergi kalkmamıştır. Görünen o ki birkaç dönem daha seçim meydanlarının malzemesi olmaya devam edecektir.

Ülke geri gelmeyecek olan idam cezasını ,yapılamayan anayasayı, bir türlü vergi dışı bırakılamayan asgari ücreti konuşarak geçiriyor ,2012 yılını.

Biz bunları konuşurken neler mi oldu ?

Apo ' nun heykelini dikeceğiz sözleri açıktan açığa söylenir oldu.

BDP ' lilerin polislerimizi tokatlaması sıradan bir olay oldu.

Sadece bu yıl verdiğimiz şehit sayısı 144 oldu.

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR