Yine yolsuzluk

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İl Özel İdare'de yaşanan , basına yansıyan ve yargı ve soruşturma konusu olan yolsuzluk ve zimmet olaylarını tartışırken, dün gündeme yine İl Özel İdaresi'nin içinde bulunduğu büyük bir operasyon haberi düştü.

Çarşamba Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordine ettiği, Samsun il ve Çarşamba İlçe Jandarma komutanlığı ekiplerinin Sinop, Samsun , Çarşamba, Terme, Salı Pazarı , Tekkeköy'de, aralarında il ve ilçe özel idarelerinin de bulunduğu 40 noktada operasyon yapıldı.

Aralarında işadamları, kum ve beton santral sahipleri, belediye meclis üyeleri, bazı belediyelerde görevli memurlarla Samsun İl Özel İdaresi'nde ilk bilgilere göre 4 görevlinin bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlarla birlikte ele geçen 10 silah ve esrar ile paralara bakıldığında ve bu operasyonun bir yıllık teknik takip sonucunda olduğu da değerlendirilirse Jandarma'yı ve Başsavcılığı kutlamak gerek.

Artık kokuşmuş ve kanıksanmış hale gelen yolsuzluk olaylarının bu şekilde bir ciddiyetle üzerine gidilmesi ve yargıya taşınması kamu vicdanını rahatlatırken , umutları da artırıyor. Türkiye'de Jandarma ve savcılar da var dedirttiriyor.

Bu operasyonun bir diğer önemli yanı ise İl Özel İdaresi'nin de işin bir tarafında içinde olması. Çarşamba ve Bafra'daki kum ocakları ile bu ocaklarda yasaklara rağmen yaşananlar ve gelişmeler yıllar önce de kamuoyunun gündemine gelmişti. O zaman Halk Gazetesinde çalışırken de olayın üzerine gitmiş ve uzun uğraşlar sonucunda izinsiz kum alındığını, çıkar sağlandığını ortaya çıkarmış, birkaç kişi ve kuruma para cezası verilmesi ile olay sonuçlanmıştı.

Ancak gelinen noktada operasyonun büyüklüğü ve gözaltına alınanların sayısına bakıldığında ciddi konunun üzerine daha ciddiyetle gidildiği görülüyor. İfadeler alınmaya devam ettikçe kapsam da genişliyor. Yargı sonucunu bekleyeceğiz

Özel İdare'de yaşanan ve yargı ile müfettiş incelemesi ile devam eden yolsuzluk ve ihalede usulsüzlük iddialarının akabinde ortaya çıkan bu olay insanlarda neresinden tutarsanız tutun elinizde kalıyor düşüncesi yaratıyor. Başsavcı operasyon İl Özel İdaresi'nin tümünü kapsamıyor açıklaması yaptı. Bir odada soruşturma yapılmış ve o odadakiler gözaltına alınmış. Elbette tümünü kapsayamaz. Aralarında dürüst çalışanlar ve yöneticiler de var.

Mesele olayların üzerine giderek çürük elmalar ve bunlarla işbirliği yaparak kamuyu zarara uğratanların ortaya çıkması. Temiz ve ak olan soruşturma ve yargılamadan kaçmaz. Ve eğer yolsuzluklar bu şekilde ortaya çıkarılmaya devam ederse yolsuzluk k yapanlar marifet yapmış gibi göğüslerini gere gere dolaşıp konuşamazlar…

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Coşkun Özbek Arşivi
SON YAZILAR