Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI

30 MART 2014 Tarihinde yapılacak belediye başkanları ve meclis üye seçimleri ülke için çok önem taşımaktadır.

Belediye başkanları her gün halkın içinde bulunan seçimle iş başına gelen siyasi yöneticilerdir. Bulunduğu şehrin halkına vaat ettikleri işleri yapmak için sorumluluk almışlardır.

Görevde olan başkanlar neler yapabileceklerini, neler yapamadıklarını ifade edeceklerdir. Bundan sonra yapılacakları anlatacaklardır.

Yeni belediye başkan adayları da kendilerini tanıtacaklardır.

Her partinin yetkili kurulları adaylar arasında yaptıkları temayül yoklamalarından sonra yakında belediye başkan adaylarını açıklayacaklardır.

Partiler kendi partilerin dışındaki partilerinin adaylarını açıklamasını beklemekteler. Aday açıklamalarının gecikmesi bundan ileri gelmektedir. Yanlış açıklanacak adayın telafisi mümkün olmamaktadır.
Açıklanacak belediye başkanı, seçimde oy isteyeceği insanların sosyal yapısına, nüfus dağılım oranına, seçmenin benim düşündüğüm başkan adayı açıklandı, şeklinde ifadesi çok önem taşımaktadır.
Bizim halkımız yapılan hizmeti görmezlikten gelemez, bunun yanında acısını, üzüntüsünü, sevincini paylaşan belediye başkanı seçimde kendisine düşen görevi yerine getirir.

Her seçmen kendisine değer verilmesinden mutluluk duyar. Bazı seçmenlerde kendisinin ve yakının belediye de bir işe girmesi için çalışma yaptığını başkanlarda onlardan gelecek oyları hesaba katmak zorunda kalmaktadır.

Başkanlar o şehrin dengelerini düşünerek siyaset yapmak ihtiyacının ortaya çıktığını iyi düşünen insanlardır.

Belediye sezimlerinde köylerde oy kullanacak. İlk defa köylerde belediye seçimlerinde oy verecekler.

Köye giden  belediye başkanları, köyşe yapacakları hizmetleri anlatacaklar ki onlardan oy isteyecekler. Köylülerinde belediyeden beklentileri neler olabilir.?

Otuz tane büyük şehrin toplam toplam nüfusu, Türkiye nüfusunun yüzde yetmişini teşkil etmektedir. Otuz tane büyük şehirde bir nevi genel seçim yapılmaktadır.
Belediye Başkanları ve partiler 30 Mart 2014'de yapılacak belediye başkan seçimlerinin ilk defa denenen bir seçim sisteminin sonuçlarının nasıl çıkabileceğini tahmin ederek ona göre seçim çalışmalarının nasıl yapılacağını iyi analiz yapabilmelidir.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR