Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Bazen Övgü, Bazen Tenkit..!

Denge Gazetesi doğarken doğumhanedeydik. Doğdu göbeğini kestik. Zaman çabuk ilerliyor. Emeklemesini, ayakta durmasını ve yürümesini gördük. Yaş gününü kutladık ve ikinci yılda, nice yıllara diyoruz.
Her Çarşamba günü heyecanla, gazeteyi elime alır almaz, ilk önce köşemi bulup, yazımı okuyorum. Sonrada bilgisayarın başına geçip; Kim ne dedi? Neyi eleştirdi diye, yazımın sonuna düşen yorumları takip ediyorum. Köşe yazılarım; zaman zaman övgü, bazen de eleştiri aldı. Biliyordum ki, yorumun iyisi veya kötüsü olmazdı. Yorum okunduğunuzu gösterir. Buda bana yetiyor.
Başlarken; “Teknik konular yazacağım. Bazen bir yazarın ilginç bulduğum yazısını, size aktaracağım. Bazen de yorumlar yapıp, kıssadan hisseler diyeceğim” diye belirtmiş, yazmaya devam etmiştim.

DOSTU SEVERİM AMA, DÜŞMANDA İŞE YARAR.
DOST GÜCÜMÜ GÖSTERİR, DÜŞMANDA GÖREVİMİ.
                                                                         F.Van Schiller              

Değişik kaynaklardan aldığım yazıların kaynağını, yazımın içinde, ara sırada yazımın sonunda belirtmiştim.   
Yazılarıma yapılan yorumun birinde; “Kopyacı, kaynak niye yazmıyorsun” denmiş. Gerçek olmadığı için alındım. Umarım bu yorumu yapan arkadaş, tüm yazılarımı okumamış, okudu ise de herhalde unutmuş. Yoksa yazılarımda, tenkit ettiği şeyleri görecekti.
Okunmak güzel şey..!Yorumlarda tuz ve biber..! Onlarsız da yazı olmaz ki..!
Birazda yazmaktan bahsedeyim. Duygu ve düşüncelerinizi anlatırken, kaynak kullanamaz veya bir başkasının duygu ve düşüncelerini kendinizinmiş gibi yazıya dökemez, kopyalamazsınız. İşte bunun adı; Çalmak, kopyalamak olur. Asla yapmadım ve ben buna karşıyım.
Bilinen bir konuda herkesin yazacağı şeyler, üç aşağı beş yukarı aynıdır. Çünkü var olan şeyler, sabit ve değişmeyendir. Yazdığınızda çakışan çok noktalar olur. Örneğin; Atatürk"ün Samsun"a çıkışını yazarken; tarihi, mekânı ve silah arkadaşlarını yazarsınız. Bu konuda yazılan iki metnin belki de yüzde doksanı aynı olacaktır. Teknik bir konu elektriğin tarihçesini yazarken de aynı şeyler olacaktır. Çünkü kullanacağınız verilerin tümü var olan sabit şeylerdir. İşte buda kopyacılık değildir.
Başarılı olmak, üretmek istiyorsanız; eleştirilirim, tenkit edilirim diye korkmayacaksınız. Çünkü mutlak bir kesimi mutlu edemezsiniz. Onun için siz işinizi, bilerek ve isteyerek yapacaksınız. Ama bu demek değildir ki, eleştirilere kulak vermeyin. Bir çok eleştiride, sizi daha düzgün ve verimli çalışmaya itebilir. Eleştirileri de kulak arkası etmeyelim.
Her şey gönlünüzce olsun.
SEVGİLERİMLE.

 

 

                                                           

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR