BARIŞ

 Barış sevgiyi  uzlaşmayı ,anlaşmanın yolunu açan sihirli bir kelimedir.
Sihirli olduğu kadar kini ,  nefreti haksızlığı, ortadan kaldırır hoşgörünün yolunu açtığı gibi aynı zamanda karşılıklı kabulden geçer .
Herkesçe de bu böyle bilinir  Sonuçta bir anlaşma karşılıklı bir birini anlama .
Son zamanlarda barıştan  çokça söz edilir oldu neydi bu anlaşma ki barışıyoruz, barıştık, barışmalıyız, güzel günler bizi bekliyor ŞEHİT cenazeleri gelmiyor .
Öncelikle burada  bir duralım ŞEHİT  kime deriz bu zamana kadar TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ güneydoğuda da olduğu gibi yurdun her alanında ki görevi neydi sınırları korumak değil mi bu bütün dünya ülkelerinde böyledir  görevi başında vurulan yaşam hakkı sona erenlere niçin ŞEHİT deniliyor .
Bu gün söz konusu güneydoğuda ki ŞEHİTLERİMİZ niçin ŞEHİT olmuşlardı hangi irade onları oraya getiriyordu  ,hangi ruh haliyle eşini ,dostunu, ailesini ,sevdiklerini ,sevenlerini nişanlısını ,sevgilisini ,ve hatta kundaktaki bebeğini geride bırakarak ölümü göze alıyorlardı bizler sıcak yuvamızda sıcak yatağımızda geleceğimizi düşünürken bazılarımız da malına mal mülküne mülk ,parasına para bu gün dünden çok daha iyi derken kimler bizim için ölüyordu neden ne oldu da şimdi ne adına barış  yapar olduk  helallik istedik mi ? vatan için ŞEHİT olan babanın çocuklarından  babasız kalan öksüz ve yetimlerden .
Eşini  yitirmiş  kadınlardan  gözü gibi bakmış ,yetiştirmiş, büyütmüş davul zurnayla askere göndermiş ana babalardan  hani barış vardı silahlar susmuştu terör bitmişti.
Daha önceki günlerde şantiye basıldı iş makineleri  yakıldı zaman zaman askerlere taciz ateşi açılmış ADANADA belediye otobüsü taşlanmış yakılmış otobüs şoförü kaçarken altı yaşındaki çocuğu ezmiş pkkaya katılmak istemeyen  gençlerin aileleriyle kavgalar olmuş  ancak barış gelmiş terör bitmiş  bitsin bitsinde böyle vurarak, kırarak, yakarak  yıkarak ,öldürerek değil  tek taraflı barışın geçerliliği nerede görülmüş tehdit ile baskı ile hiç olmaz .
Halkların kardeşliği kardeşlik bunun neresinde NE MUTLU TÜRKÜM yazılarını kaldırarak her fırsatta da KÜRT kimliği adı altında ırkçı söylevlerle barış demokrasi adına politika yapmak  halk bunun neresinde vatandaş geçim derdinde ucuz iş gücünden  yetersiz beslenmeden çalışmak zorunda olduğu için okula gidemeyen çocuklardan ,gençlerden  13  -14 yaşında evlendirilen çocuklardan maddi manevi baskı altında tutulmak istenilen insanlardan yaşamını açlık sınırının altında idame ettirmek isteyen ailelerden  söz edilmezken halkların kardeşliği denince niçin neden ırkçı söylevler akla gelir bilinmez
Malumunuz herkesin bildiği gibi DİYARBAKIR meydanları  sık sık şovenis  bir havayla ırkçı söylevlerle sazıyla sözüyle yurt dışında öldürülen cenazeleriyle  bir çok kere gündem oluşturuldu .
Bölgesel siyaset ayrıştırmayı getirir  ve hiç kimseye de yaramaz bunun örnekleri yakın zamanda da orta doğu ülkelerinde de görülmüştür.
Bir zamanlar YUGOSLOVYA  denilen bir ülke vardı  yıllardır süregelen can almalar haksızlıkların ,hukuksuzlukların hala devam ettiğini görüyoruz KARABAĞDA ,HOCALIDA, KIBRISTA, IRAKTA, ,MUSULDA, KERKÜKTE ihtilaflar bitmedi bitecek gibi de görünmüyor daha yakın şurada burnumuzun dibinde SURİYEYE bakalım birçok silahlı örgüt kimlerin  yaşam hakkını alıyor oralarda el kaide ye  varıncaya kadar silah sıkıyor niye kim için SURİYEDE ,IRAKTA , İRANDA  bir çok KÜRT yurttaşımıza kimlik dahi verilmezken yurdumuzun güneydoğusundaki kürt  yurttaşların  yurdun batısındaki TÜRK vatandaşlardan  veya  yurdun başkenti ANKARASINDA ki  güneydoğulu vatandaşın veya batı TRAKYADAKİ vatandaşın aynı haklara sahip olduğu yerde bu kavga niye .
Benim anladığım TÜRKİYE CUMHURİYETİ MİSAKİ milli sınırları içinde yaşayan yurttaşların bir biriyle hiçbir etnik problemi yoktur   problem aslında yaşam kalitesi çıtasını yükseltmeyle aşılır ancak yıllardır buna müsaide edilmiyor bugün ki yaşadıklarımız siyasi  bir proje gibi .
Bırakın  kürdistanı lazistanı bu gidişle büyük Ermenistan projesi de yakında konuşmaya başlanırsa şaşırmayalım çünkü 2015 yaklaşıyor .
Bakın ki TÜRK milletinden TÜRK kimliğinden ve dünyada ki TÜRK kimliği haklarından hiç söz eden var mı bütün dünya ileri gitmek istiyor bizimkiler hep geri geri  lazistan mış, Kürdistan mış Ermenistan mış  haklarmış  özgürlükmüş  konuşuluyor daha nasıl bir özgürlük olsun .
Ne mutlu ki  burası TÜRKİYE CUMHURİYETİ adı da TÜRK milleti hangi ülkede bölmekten bölünmekten konuşulur bu kadar rahatça  neyse bunlar gelip geçici şeyler ne mutlu TÜRKÜM diyene diyelim TÜRK kimliğinden rahatsız olanları da bilemeyiz.yazımızın başlığı BARIŞTI hep BARIŞ sonuna kadar BARIŞ ancak ülkeler arası BARIŞA baktığımızda ülkemizi ilgilendiren .
SEVR BARIŞ anlaşması da vardı unutmayalım .
LOZAN BARIŞ anlaşması da vardı unutturmayalım .
Saygılar sevgiler benden  BARIŞ dolu en güzel yarınların siz değerli okuyucularımızın olmasını dilerim .
                      

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR