SEKİZ BÜYÜK ŞEHİRİN BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

SEKİZ  BÜYÜK ŞEHİRİN BAŞKAN ADAYLARI BELLİ OLDU

                Konumuza  girmeden önce istifa eden ilçe Başkanlarının yerine yapılacak atamalarla ilgili geçtiğimiz Cumartesi  temayül yoklaması yapan Samsun'dan sorumlu Milletvekili Hasan Karal'ın yaptığı  temayülle ilgili bir kaç cümle etmek istiyorum. Yapılan temayül yoklamasında  bazı hatalar yapıldığını biliyorum, mevcut ilçe yönetimlerine haber verilmeksizin beldeler de oylamaya çağrılmış, konu Hasan Karal'a aktarılmış umarım Hasan Karal gereğini yapar. Ben Hasan Karal'ı biraz olsun tanırım ta seksenli yıllarda  Of'ta görev yaparken çok sevdiğim Rize'de Kuran Kursu hocası olan Recep Hoca ile ortak Kırtasiye dükkanları vardı, iyi adamdır ama tarafsız mıdır derseniz ona bir şey diyemem. Tarafsız  olup olmadığı  atanacak ilçe Başkanlarından  belli olacak. İlkadım ilçesinde iki güçlü isim ön plana çıktı birisi mevcut ilçe Başkan Vekili adaşımız Adnan Kaçmaz, bir diğeri İl Başkanlığının desteklediği il yönetim kurulu üyesi yine adaşım  adnan Varol, sizin anlayacağınız bu ara Adnan'lar siyasette revaçta. Atakum ilçesinde ise en güçlü aday mevcut ilçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ile ilin desteklediği Serkan Er var, bu iki arkadaşı da severim, Serkan Er ile Büyükşehir Belediye Meclisinde çalıştım  iyi arkadaştır, Faruk Şahin ise yıllardır komşuluk yaptığım pırlanta gibi bir arkadaştır.

                Atakum'da enteresan bir ilçe Başkan adayı daha varmış o da Ak partiye küfrettiği mahkeme kararı ile ispatlanan arkadaş, aldığım duyumlara göre bu arkadaşı da eski Başkan Adem Bektaş desteklemiş, inşallah bu arkadaşı parti bir yerlere getirir de bize aylarca haber çıkar. Bu iş öyle çığırından çıkmış ki anlatamam Ak Partinin kapısından içeri girmemesi gereken insanların parti yönetimlerinde yer alması veya onlara yer verilmesi  izahı mümkün olmayan bir durum. Bakıyorum da bazı arkadaşlarım bu tür insanlarla gezmekten hoşnut oluyor, Allah  Resülü  bir Hadisi Şerifte “Kişi sevdiği ile beraberdir”  buyurmakta, bu tür insanları tercih edenlerin onlardan farkı nedir siz takdir edin. Eski Belediye Başkanı arkadaşlarımızın  bazılarının konuşmalarına şahit oluyorum ve onlar adına utanıyorum, başkalarını Belediyelere akrabalarını doldurmakla suçlayanlar azıcık kendi icraatlarına baksalar eminim sokağa çıkamazlar, zamanı geldiğinde bu ayrıntıları tüm açıklığı ile yazacağım.

                Gelelim asıl konumuza yazılarımı sürekli okuyanlar hatırlayacaklardır beş yıl önceki seçimde sevmesem de Büyükşehir Belediyesinin adayının Yusuf Ziya Yılmaz olduğunu yazmıştım, daha sonra Başbakan tarafından adaylığı açıklanmıştı, şimdi  ise aynı şeyleri söyleyemiyorum, zira şartlar çok değişti, yapılan anketlerden Yusuf Ziya Yılmaz'ın şahsi oyunun partiden on puan geride olduğu ortaya çıktı, bunu bizzat Genel Başkan Yardımcıları ile görüşen arkadaşlardan öğrendim. Zaten üç dönem üst üste  Başkanlık koltuğuna oturup yıpranmamak mümkün değil, bir de Başkanın her seçim döneminde şehrin önemli bir kaç ismini yanına alıp seçim döneminde  kullandıktan sonra sokağa koyması kendisine duyulan tepkiyi çok yüksek oranlara taşımasına neden olmuştur. Ayrıca Büyükşehir Belediyesinin Ak partili bir Belediye olduğunu anlamak için yüz bin şahide gerek var. Sorarım size Başbakan ve Hükümet okullarda, Üniversitelerde, hatta kamuda Başörtüsüne  serbestlik getirmesine rağmen Büyükşehir Belediyesinde tek bir tane başı örtülü çalışanı göreniniz var mı? Bu Büyükşehir Belediyesinin düşünce yapısını  açıkça ortaya koymaz mı?

                Geçtiğimiz hafta bizim Kayıkçı başı yakın çevresi ile görüşürken demiş ki bazı Büyükşehir Belediyelerinin adayları belli oldu, hatta Başkanlarına bu durum Parti Genel Merkezi tarafından söylendi ancak bizim Başkan'a böyle bir şey söylenmedi, biz bunu hak etmedik, neden bize böyle davranıldı anlamış değilim. Yusuf Ziya Yılmaz'ı az çok tanırım son günlerde morali sıfırın altında dolaşıyor, Ankara, İstanbul, Kayseri, İzmir, Erzurum gibi sekiz  Büyükşehirin Başkan adayları belli olmuş ama Samsun'un adı sanı yok. Bazılarının iddia ettiği gibi Yusuf Ziya Yılmazın  yüzde yetmiş oy oranı olsaydı ilk açıklanan Başkanlar arasında olması  gerekirdi oysa hiç bir yerde adı sanı yok. Bu güne kadar Ankara'daki güçlü lobileriyle ve  ikili  ilişkileri ile aday olmayı beceren Başkan bu kez aday olamayacağa benziyor. Benziyor diyorum zira kesin sonuç henüz belli olmamakla birlikte aldığım duyumlar ve edindiğim kanaat Cemal  Yılmaz Demir'in   adaylığının üç aşağı beş yukarı tamam olduğu yönde. Büyük bir aksilik olmaz ise Cemal Vekil adaydır, aksi halde  mevcut Başkanla devam edilir. Osman Genç  temayül yoklamasında çok büyük bir oy almış Yusuf Ziya Yılmaz  ise yüzde onlarda kalmış, geçtiğimiz 2009 yılındaki temayülde tek aday olan Yusuf ziya Yılmaz bu kez temayülün yapıldığı salona gitme gereği dahi duymamış hatta  neden gitmediğini soranlara ben çoluk çocukla uğraşamam dediği rivayet ediliyor. Osman Genç'in atağı belki kendisinin Başkan olmasına yetmeyecek ama Yusuf Ziya Yılmaz'ı yiyecek gibi gözüküyor. Bu ikisinin kavgasından da Cemal Vekil aday olup gelmesinin önünü açıyor. Her ne kadar kibirli, uyumsuz olsa da en azından Büyükşehir Belediyesindeki masonik yapılanmanın önüne geçeceğinden Cemal Vekilin aday olması inancımız açısından tercih nedeni olduğu kanaatindeyim. Umarım Büyükşehir Belediyesi Ak partinin vizyonuna, kimliğine, maneviyat dünyasına yaraşır bir aday bulur. Kalın sağlıcakla  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Adnan Bahadır Arşivi
SON YAZILAR