Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

ADAYLAR

ADAYLAR

 

7 Haziranda yapılacak Milletvekili genel seçimlerinde aday olacakların isimlerini basından öğreniyoruz. CHP büyük çoğunluğunu ülke genelinde partiye kayıtlı üyeler tarafından ön seçimle yapılmaktadır. Milli iradeye göre sonuçlar ortaya çıktığında olumlu bir ortamla seçim çalışmaları yapılacaktır.

 

Diğer siyasi partilerde genel merkezin yoklaması ile yapılan sıralamaya göre seçime gidecekler. Sıralamalar isabetli olmazsa seçmende sıkıntı yaratabilir.

 

İlimiz TBMM’ne 9 milletvekili gönderecek, ilimizin köyleri ile beraber 17 ilçesi bulunmakta, her ilçesinde TBMM kendi ilçesinden Milletvekili istemesi, demokrasi ile yönetilen ülkede en doğal hakkıdır.

 

Samsun’dan seçilecek Milletvekillerinin her yerde ve her ortamda Samsunluyum diyebilen, seçim çalışmalarında yapacağı hizmetleri halka anlatmalı. Seçmenin karşısına programla çıkabilmeli, seçimden sonra boş zamanlarında Samsun’a geleceğini, halkın sorunlarıyla ilgileneceğini açık sözle ifade edebilmeli, halkın güvenini kazanmalıdır.

 

Seçmen artık eski seçmen değil, oyunu vermiş olduğu partisinin yanında, kendisine yakın olan Milletvekilini tercih etmekte. Samsun’un merkezinde nüfus oranı olarak Kavaklılar fazla bulunmakta, partiler sıralamasını yaparken seçmen dengelerini de göz önünde tutarlarsa isabetli bir sıralama yapmış olurlar.

 

Hiç kimse zorlamayla Milletvekili yapılmamakta, kendi isteği ile olmakta onun için seçmenden yakınmaya hakkı olmadığı, her nimetin külfetinin olduğu bilinmelidir.

 

Milletvekilleri TBMM’ne gittiklerinde  kapıları ve telefonları seçmene açık olmalıdır.

 

Haziranda yapılacak Milletvekilleri seçimini iktidar partisi, Anayasa değişikliği, Başkanlık Sisteminin getirilmesi için çalışmalarını bu yönde yapacaklardır.

 

Muhalefet partilerinin Milletvekilleri adaylarında iktidara karşı, donanımlı ve bilgili adaylarla halkı ikna etmelidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR