Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

23 NİSAN 1920

    23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, milli tarihimizin önemli günlerindendir. Bayramlar milletin milli günüdür.

    Ortak hatıramız, iftiharımız 23 Nisan 1920’de var ve ya yok olma kavgası veren Türk milleti, milli iradenin bir meclis çatısı altında temsili ve memleketin onun şahsında bütünleşmesiyle aşılacağına inanıyordu. Nitekim bu inanç hedefini buldu.

    T.B.M.M. Orduları emperyalistlerin emrindeki işgalci güçlere gereken cevabı verdi. Mustafa Kemal ve kahraman askerleri Çanakkale boğazında kazandığı zafer yıllardan beri Karadeniz’den çıkarak Akdeniz’e ulaşmayı amaç edinmiş olan çarlık Rusya’yı emperyalizmin ölüm çanını çaldı.

    Sakarya boyunca Atatürk’ün gelecek zaferi Akdeniz ve Karadeniz’e ulaşan Yunan emperyalizmini sona erdirdi. Türk Ulusunu savunan asker ve devlet adamı tarafından bozguna uğratıldı.

    Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutlayalım. Geriden gelen nesil bayramların anlamını ve heyecanını koruyabilsin. Bayramlar insanları bir araya getiren ortak milli heyecanda buluşturan, birlik ve beraberliğimizi pekiştiren mutlu günlerimizdir.

    Çocuklar büyüdüklerinde kutladıkları milli bayramların hatıraları onların övünç kaynağı olmalı ki geçmiş tarihimizdeki kahramanlıklarımız nesilden nesile devam etmeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu güne gelene kadar çok ağır bedeller ödedi.

    Bu ülkeyi bize kazandıran kahramanlarımız, Türk tarihinin unutulmaz geçmişidir.

    Bize bağımsız ülke bırakan kahramanların yaptığı hizmeti bundan sonra gelecek nesile iyi öğretilirse ülkenin geleceği parlak olur.

    "Bağımsızlık benim karakterimdir"  ATATÜRK

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR