Hüseyin Karataş

Hüseyin Karataş

''19 Mayıs 1919 işte benim doğum tarihim"

''19 Mayıs 1919 işte benim doğum tarihim" 
 

Bu hafta ki yazımda sizlerle beraber 19 Mayıs 1919 Gazi Mustafa Kemal Paşa'nın "İşte benim doğum tarihim" diye yüce milletimize hitap ettiği anlam ve önemi biz Samsunlular için muhteşem olan güzel bir sözüyle başlamak istiyor ve Mustafa Kemal Paşa'nın gençliğe hediye etmiş olduğu 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız da kutlu olsun diyorum.
Bu hafta maçlar bittiği için acısıyla tatlısıyla her ne kadar şampiyon değilde, 2. olarak Süper Lig'e çıktığımız için yüreğimiz hala kan ağlasada, Süper Lig hepimize hayırlara vesile olsun diyorum. Bayram sabahı erken saatlerde evden çıkıp bayramı seyretmek için stadın yolunu tutmuş ve sonunda 5 yıl boyunca Süper Lig'e çıkmak için canımızı dişimize taktığımız evimiz olarak kabul ettiğimiz 19 Mayıs Stadı'nın bir köşesine oturup duygusallığım üzerimde, gözlerimden akan yaşları herkesten saklayarak, hem bayramda ki güzel gösterileri izledim. Hem de Bank Asya 1. Lig'den Süper Lig'e çıkana kadar bu stadın her köşesinde ne duygularla yaz-kış demeden maçlara gelip de takımımızı desteklemek adına bütün taraftarlarımızın neler yaptığı bir bir gözümün önünden geçti, inan ki. Dün statda ki atmosfer o kadar güzeldi ki bir an içimden dedim ki: "Rabbim ne olur, 5 yıl sonra çıktığımız Süper Lig'de de günümüz böyle güzel, yıllarımız aydınlık, onurlu ve gururlu olsun" dedim kendi kendime. Demekte de haklıydım. Çünkü biliyordum ki ben de dahil hiç bir Samsunlu ve Samsunsporlu bu vakitten sonra Bank Asya 1. Lig'ini bir daha kaldıramazdı.
Gelelim şimdi de 19 Mayıs'ın adına yakışan 19 Mayıs Lisesi mezunlarının ve şu anda orada okumakta olan 19 Mayıslılar'ın her yıl geleneksel olarak düzenlediği Pilav Günü'ne, statdan sahile geçmiş Türk yıldızlarının insanın aklını başından alan muhteşem gösterilerini izledikten sonra oradan da Lise'nin bahçesindeki  etkinlikleri  izlemeye gittim. İnanın ki her şey çok güzeldi. Hele hele Samsunsporumuz'un eski ama hala hafızalarda attıkları gollerle, oynadıkları futbol ve karakterleriyle canlı kalan eski yıldızlarımızın futbol maçı ise bir harikaydı. Başta (Kral) Tanju olmak üzere, (Dobi) Hasan, kalecilerimiz (Artist ve süslü) Çetin,(Kuşçu)Mehmet, (Deli) Şendoğan, (Çolak) Ömer, eski kaptanlarımız: Cazip Hoca, Ercan Koloğlu ve Kasım Çıkla, Hakkı Bayrak, futbol cambazımız Celil, Cevat Öncü, Suat Çakır, Hayri Koloğlu, Necatimiz, İmdatımız ve büyük kaptanımız Emin Kar'ın da seyirci olarak bulunduğu başlama vuruşunu Sn. Valimiz Hüseyin Aksoy'un yaptığı eskiyi yaad etme gününde izleyebildiklerimizi bir daha, izleyemediklerimizi ise lakablarıyla bir büyüklerimizden öğrendiğimiz Samsunsporlu ağabeylerimizle günümü tamamlamış oldum. O gün Samsunsporumuz'un maçı yoktu ama bir tatil günü daha Kırmızı-Beyaz-Siyah renkleri daima yukarı taşımaya çalışan Samsunsporlular'ı izleme fırsatı bulmuştum. Şükürler olsun Rabbim'e! Kalın sağlıcakla...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hüseyin Karataş Arşivi
SON YAZILAR