Yıldızların altında

Bazen gıpta ile baktığımız insanlar vardır. İmreniriz onların yaşantılarına. Bu insanlar toplumda yıldız olarak tabir edilir. Ben size iki değişik yıldızlardan söz etmek istiyorum:

            Bunlardan birincisi ve insanlarımız için en önemlisi, toplumumuzda değişik özellik ve başarılarından dolayı popüler olan kişilerdir. Elbette gerçek yıldız diyebileceğimiz başarılı insanların hakkını yemek bize düşmez ve yakışmaz. Onların sayılarının artması toplumumuza artı değerler katar. Ancak bu yıldızlar ne yazık ki her zaman azınlıkta kalmaktadır. Çoğunluk olarak yıldız tabir edilen bir de cilalı yıldızlar bulunmaktadır. Bu yıldızlar yılbaşı balolarındaki yıldızlar gibi parlarlar, ancak yeni yıl geçtikten sonra sönmeye mahkûmdur.

            Bu yıldız tabir edilen kişiler toplumda lüks ve refah içinde yaşar görünürler. Lüks içinde yaşadıkları bir gerçek elbette. Altlarındaki arabalarının modellerinden, oturdukları semt ve üzerlerindeki kıyafetler hepsi çok pahalı olup, benim orta halli insanımın aklından geçmeyecek yaşayış tarzları vardır. Ancak lüks içinde yaşamak acaba refah içinde yaşadıkları anlamına gelir mi? Bu sorunun cevabının araştırılması lazım. Bu yıldızların magazin haberlerini gazetelerin dedikodu sayfalarından takip edebiliyoruz. Bu arada bu lüks içinde yaşayan yıldızlarımızın bir de madalyonun diğer tarafına bakarsak, o görünmeyen arka tarafın hiçte iç açıcı olmadığını görürüz. Ama hepimizin gözünü kamaştıran görünen taraftaki sahte cilalardır. Arka tarafında bize yansıtılmayan olumsuz durumları görünce inanın o yıldızlardan olmadığınıza bin şükredersiniz.

            Ancaaak, bu arada adı pek duyulmayan ama gerçek kalp yıldızları vardır. Dosttur onlar, can dostturlar. Onların isimleri magazin sayfalarında geçmez. Onlar alçak gönüllüdürler. Onlar dostlarına çok bağlıdırlar. Tıpkı yıldızların güneşe bağlı oldukları gibi güneşin etrafında pervane gibi dolaşırlar. Bu yıldızların sayıları çoktur, ama onlara ulaşmak çok zordur. Gökyüzünde dolaşır dururlar gerçek dostlarını bulmak için. Bulunca da bırakmazlar. Ay gibi parlaktırlar. Nur gibi ışık verirler. Bu yıldızları bulmak herkesin şansı değildir. Bulabilene aşk olsun. Dilerim herkesin böyle yıldızlar gibi can dostları ola. Bir An bile bu yıldızlardan ayrı kalmak istemez insan. Ayrı kaldığında Kara Kara düşünür. Bu bir sevgi değildir. Sevgi her an azalabilir. Yok olabilir. Sevgiden çok daha büyük bağlılıktır. Bu yıldızlar görünmeseler bile aslında yok olmazlar. Devamlı vardır. Bulut, yahut gündüz göstermez onları. Yani biraz da güneşin azizliğine uğrarlar. Güneş onları gizler, göstermez kötü gözlere.

Böyle yıldızlar inanın cilalı yıldızlardan çok çok değerlidir. Bunların cilalamaya ihtiyaçları da yoktur. Bu yıldızlar uzaktadırlar. Tıpkı Kutup Yıldızı ve Samanyolu galaksinin içindeki milyonlarca yıldız gibi bilinmez ve çok uzaktadırlar. Ancak vardırlar.

Bugün de yazımı geçek ve sahte yıldızlara ayırdım. Nur gibi ışık saçan ay parçası yıldızlara. Ve daha sayamadığım ama pırıl pırıl parlayan nice yıldızlar can dostlar var olun ilelebet.

Mutluluk güzellik dolu nice yıllar sevgiyle dolsun. Sevgililer gününüz kutlu olsun.

 

           

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Yaşar Koca Arşivi
SON YAZILAR