Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

TOPLU SÖZLEŞME YASASI

Toplu sözleşme yasası olarak bilinen 4688 sayılı kamu görevlileri, sendikaları kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısı T.B.M.Meclisine sevkedildi. Şu anda uygulamada olan kamu görevlileri toplu görüşme yasasında emekli memurlardan temsilci yoktu. Memurlar yararlandı. Emekli memurlar yararlanamadı. Meclise sevkedilen yasada Emekli memurlarında toplu sözleşme görüşmelerine katılmaları sağlanmalıdır.

Bu yasa toplu sözleşme olarak yasalaştığı zaman çalışan memurların ve emekli memurların hak ve hukukunu koruyacak şekilde yasa çıkmalıdır. Bu zamana kadar hükümette sendikalar arasında yapılan görüşmelerde memura verilen ek zamlardan  emekli memurlara hiç verilmedi.  Çalışanla çalışmayan arasında maaş farkı he yıl daha da arttı. Otuz yıl çalışan bir memurun on bin iş gücünden fazla emekli sandığına maaşından kesinti yapılmıştır.
Birinci derecede çalışan sınıf öğretmeni emekliye ayrılan sınıf öğretmeninin iki katı maaş almaktadır. Polis memurlarında emekliye ayrıldıkları zaman maaşları çok düşmektedir. Emekli memurlar yoksulluk sınırı içindedirler.Emekli memurların büyük çoğunluğu bankalara borçlanmıştır. Bazı bankalar emekliye borç para bile vermiyor. Emekli memurlara da toplu sözleşme yasasında yer verilirse haksızlık giderilmiş olur. Çalışan memurlar maaşları düştüğü için emekliye ayrılmak istemiyor. Üniversiteyi bitirenler işsiz kalıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR