Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

TKDK’da Neymiş..!

                     

 

            Milletvekili aday adaylığı sürecinde başlayan, temayülde tavan yapan heyecanımızı, temayül sonuçları açıklandıktan sonra kaybettik.Belkide gelecek hafta başı, listelerin açıklanması için son gün olan 11 Nisan'da heyecanlar yine tavan yapar.Üzülenlerin, kızanların ve partisinden umduğunu bulamayanların küfürleri havada uçuşur.Ne olursa olsun, partisi için yola çıkanlar, seçimler bitene kadar bu yolda son hızıyla koşturmalı ve destek vermeli.

            Partisine inananlar ve hizmet uğruna partisine destek verenler, ne olursa olsun partisine küsmez..! Küsmemeli..!

            Temayül sonrası heyecanımızı kaybedince, rutin hayatımıza döndük ve iş hayatındaki yaşam savaşına, kaldığımız yerden başladık.

            Bir grup arkadaş sohbet ederken konu, Samsun'da neler yapılabilir ve neler yapalıma dayandı.Devletin sunduğu krediler gündeme gelince, çeşitli alternatifler ortaya atıldı.Sonuçta Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu= TKDK'yı ziyaret edelim dedik.

            İlk toplantıdan bir hafta sonra, Mustafa ACAR arkadaşın kullandığı araçta, Osman SONSES ve Onur KAHVECİOĞLU TKDK'yı  arıyoruz.Araçtaki bizler nokta olarak bilmiyoruz.Vah halimize vah mı diyelim, yoksa böyle bir kurumu insanlara tanıtamayanlara mı kızalım.

Acı ama gerçek.Araçta bulunan kişiler, bir yerlerde görev alan, Samsun'da sivil toplum kuruluşlarında bulunan aktif insanlarız ama koskoca bir kurum olan TKDK'yı, tanımıyoruz ve yerini bilmiyoruz.

Derken Atakum'da Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdu karşısında, denize yakın TKDK'nın binasının önünde bulduk kendimizi.Randevumuz olduğundan bekleniyorduk.

Çalışan arkadaşlar yol gösterdiler, Samsun İl koordinatörü Dr.Bülent TURAN'ın odasına alındık.Tanışmadığımızdan, tanışma faslıyla başladık ziyaretimize.Zaman kısa, konuşacak çok şey var.TKDK'nın baş harflerinden başka, içinde neler olduğunu bilmiyoruz.

Sayın İl koordinatörü Dr. Bülent TURAN, başlıyor anlatmaya, koordinatör kurumun tanınmamasından yana dertli. Dolu bir insan.O dolu bilgi ve deneyimli yapısıyla kısa sürede bize, TKDK'nın tarihçesini, işlevliğini, neler yaptığını, neleri yapacağını ve bizlerden neler beklediğini yalın Türkçeyle anlatıyor.Hayretler içinde kalıyoruz.Sayın Dr. Bülent TURAN devam ederek, kurumun Türkiye genelinde nasıl çalıştığını, kurumu bir noktaya taşımak için gece-gündüz demeden elemanlarıyla yaptığı çalışmalarını anlatıyor.Azimle çalışmanın elinden bir şeyin kurtulamayacağının örneğini, sayın İl koordinatörü Dr. Bülent TURAN, bir kez daha ortaya koyuyor.

Tüm Samsun halkı adına bu titiz ve ciddi çalışmayı yapan Dr. Bülent TURAN'a teşekkür ediyorum.Yaptıklarına karşılık, teşekkür bile az kalır.

            İnşallah gelecekte daha geniş yer bularak, TKDK'nın ve Dr. Bülent TURAN'ın çalışmalarını sizlere detaylı anlatırım.

            Samsun; Çalışkan insanlarına sahip çıkmalı, onları bağrına basıp, gönülden destek olmalı.Olmalı ki bu değerler Samsun'da kalıp, hizmet üretmeye devam etsin.

            Her şey gönlünüzce olsun.

            SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR