Yusuf Demircioğlu

Yusuf Demircioğlu

SORGULAMA ZAMANI

SORGULAMA ZAMANI
Türkiye dönemler itibariyle kavramların sömürüldüğü bir ülke.Yıllarca Atatürkçülük  sömürüldü. Başarısızlıklar Atatürkçülük kılıfı ile gizlendi.Şehirlere su getiremiyorduk,ama olsun her tarafı Atatürk heykelleri ile donatıyorduk.
2002 sonrasında Atatürkçülük para etmeyen bir kavram oldu.Artık dindarlar!!! iktidardaydı. Bütün başarısızlıklar din kılıfı ile gizlendi.Kötü giden çok şey vardı, ama olsun İmam Hatip Okulu açıyorlardı.
Sonra bir gün bütün olarak dini sömürmek başarısızlıkları gizlemeye dar geldi.Daha özel bir kavram kullanılmalıydı.İnsanları susturacak,tepki vermelerinin önüne geçecek,isyan etmelerini engelleyecek…
Çok aramaya gerek yoktu.Dünyada kahramanlık,ahrette Cennet garantili bir kavramımız var.Şehitlik…
Maden şehitlerimiz var mesela.Son olarak Soma’da üç yüz bir,Ermenek’te on sekiz şehit verdik. Ekmeğinin peşinde koşan insanlar,midesi doymaz insanların önlem almaması sonucu vefat etti. Türkiye utanmadı,madenlerden sorumlu bakanın aynı gömleği iki gün üst üste giymesini konuştu.
Çok çileliydi,Sayın Bakan.İki gün üst üste aynı gömleği giymişti.Olacak iş miydi? Tam insanlarımızın ölümünü sorgulayacağız…Şehit ilan edildiler.Ne şanslılardı.Ülkeyi yönetenler ölenlerin ahretteki yerini bile ayarlamıştı.Cennetlikti hepsi.Cennet’te en güzel yere layık görülenlere,Dünya’da yaşam odası layık görülmemişti…
İşin içine şehitlik girdiğinde tedbirsizlik sonucu ölümleri sorgulamak kimin haddineydi.Sorgulamadık. Sayın Bakan hala görevine devam ediyor.Milletvekilliği bitti.Bakanlığı bir türlü bitmiyor.
Ülkemiz otuz bir yıldır PKK belası ile uğraşıyor.Kırk bin dile kolay tam kırk bin insanımızı teröre kurban verdik.Normal,bakın gelişmiş yazmadım,normal ülkelerde, kırk bin insanın ölümü sonuna kadar sorgulanır.Biz hariç…
Biz ölümleri sorgulamayız.Çünkü,önümüz kesilmiştir.Ölen insanların hepsi şehit ilan edilmiştir.Eğer soru sorarsanız,alacağınız cevap bellidir.Sen şehitliği,şehadet kavramını mı sorguluyorsun? 
Elhamdülillah müslümanız.Şehitliği sorgulamayız. İnanıyoruz ki;teröristlerin kahpe saldırıları sonucu vefat eden vatandaşlarımızın ahrette mükafatları Cennet olacak.
Şehitlere Cenneti vaat eden Allah,kalanlara aklını kullanmayı emrediyor.Nisa suresi 71.ayette,         ’’Ey iman edenler!(Düşmana karşı) tedbirinizi alıp,küçük birlikler halinde,yahut topluca savaşa gidin.’’ buyuruyor.
Tedbir almayarak,Allah’ın emrine uymayanlar,başarısızlıklarını kapatmak için Allah’ın şehitlere Cennet vaadini kullanıyor.
Çözüm sürecinin başlangıcından itibaren tutulan yolun yanlış olduğu,PKK’nın daha da güçleneceği bir çok kişi tarafından dile getirildi.Habur rezaleti insanlarımızın yüreğinde büyük yara açtı.
Süreç boyunca PKK silah bırakmadığını defalarca açıkladı.Hatta Türk Ordusu’nun silah bırakması yönünde açıklamalar yaptı.
Çözüm sürecinin önemli başlıklarından biri PKK’lıların silahları ile birlikte ülkemizi terk etmesiydi.Ama terk etmediler.Sağır sultan bile PKK’lıların ülkeyi terk etmediğini biliyordu.Ama bazılarının haberi yoktu.Ya da görmezden geldiler.
Bülent ARINÇ açıklama yaptı.’’Halk bize söylüyordu.PKK silahları ile her gün köylerde ama siz bunlara bir şey yapmıyorsunuz.Üzerinde silah olan PKK’lı teröristler karakolun önünden geçip askere el sallıyordu.Çözüm süreci nedeniyle asker de bir şey yapmıyordu.Meğer PKK’lılar alay ediyormuş’’ 
Bülent ARINÇ aldatıldığımızı,PKK’lıların bizimle alay ettiğini,PKK güç toparlarken,yöneticilerin kulağının üzerine yattığını yeni anlamış.
Geç anlamanın bedelini yirmi yaşındaki gençlerimiz ödüyor. Başkaları geç anladığı için bizim çocuklarımız ölüyor. Geç anlayanların çocukları sefa sürerken,bizim çocuklarımız hayatının baharında soluyor.
Allah’ın ‘’ tedbir alın’’ emrine uymayarak yirmi yaşında fidanlarımızın ölümüne sebep olanlar, başarısızlıklarını kapatmak için Allah’ın şehitlere Cennet vaadini kullanıyor.
Şehitlik sorgulanmaz,Allah kelamıdır.Peki tedbirsizlik sonucu, gençlerimizin kara toprağa girmesine sebep olanları sorgulama zamanı gelmedi mi? 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Yusuf Demircioğlu Arşivi
SON YAZILAR