SOMA

                                   

 

 

                                              

                                                                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soma maden ocağındaki  acı  gerçeğin  bedelini  yaşarken  her gün  ve her

 

saat  zor şartlar altında yaşamınıidame edenler bedelini yaşamını yitirerek ödediler.

HAKTAALA mekanlarını cennet etsin geride kalan yakınlarına ve ailelerinesabır versin ancak yaşarken yaşamın ne kadar ağır zor şartlar altında olduğugerçeği açıkça dururken ölümleri de bu kadar ucuz olmamalı .

Bir tokat gibi yüzümüze çalınan acı gerçek hiçbir şey bilmediğimiz gibi çokşey biliyormuş gibi konuşmanın maliyetini yine zor şartlarda yaşayan halkınödediği günlük korku ve endişelerin acı gerçeklerle yüzleşmemenin ben yaptımoldu günü geçiştirmenin bedeli toplumda ağır travmalar yarattı .

Soma maden ocağında kaza diyenler ihmal diyenler, katliam diyenler, bu bircinayettir diyenler, hiçbir şeyin belli olmadığı halde trafo patlamasındandiyenler ,üçüncü günden sonra trafodan olmadığı anlaşılan nedeni bilinmeyenkaza dır diyenler taşımada kullanılan rayları neden gösterenler, gaz sıkışması,yangın , patlama, ihmal, kısacası her şey söylendi bilinçsizce  konuşuldu .

Ancak bedelini masum insanlar ödedi sonuç koskocaman bir sıfır .

Toplum öfkeli yöneticiler kaygılı bilinmezlik ve endişe hakim .

Kaygı ve korku yurdun tamamında öyle bir hakim olmuş ki ne yönetilenlermemnun nede yöneticiler açıkçası her şey politize olmuş yaşamın her alanında buçok kötü sevgiden yoksun olmak gibi bir şey herkes sevgi saygı bekliyor ancaksadece bekliyor her ne şart altında olursa olsun birazda bende var bende birazsevgimi saygımı gösreteyim yok onun içindir ki toplum gergin ve huzursuz.

Onun  içindir ki tekmeler tokatlaröfkeli haykırmalar bilinmezlik  ve güvensizlik bir çığ gibi büyüyor .

 

Bu çok büyük bir tehlike adeta toplumun tamamını yitiriyoruz farkındaolmadan  .

Acı gerçek  bütün bu vahim olaydansonra hayatını kaybedenlerin yakınlarına tekrar bu madende çalışacak mısınız diye sorulması

 Verilen  cevap çok daha acı gerçeklerin  yanıtı gibi .

Mecburum , ailem , çocuklarım, banka kredilerim , ev kiramı kazanmakiçin  azda olsa yaşamımı idame ettirmem gerektiğinden  maden ocağı açıldığında  mecburumçalışacağım  yaşam koşulları  o kadar ağır ki insanlara yasını tutması  dahi düşünülemiyor.

Bu öfke bu kin niye hepimiz kardeşiz bu kavga niye  neyi paylaşamıyoruz  neden acımızı, kederimizi, yaşamımızı paylaşarakyaşamıyoruz .

Bedelini ödeyenler ödedi  dersimizialmak bize kaldı bu olaydan da bir ders çıkartamasak  yuh olsun artık bize hepimize .

İş güvenliği yasası ido sözleşmesi,bu gün maden ocağında ki kayıplarımızile tamamen gündeme geldi yarın başka bir yerde başka bir kazadatedbirsizliğimizden başka acı gerçeklerle yüzleşmemek için tek bir ferd de olsaaklın bilimin ,mantığın ve düşüncenin ışığında her birimiz için lazım olanlarıyaparak sorumluluklarımızı ve etik değerlerimizi birleştirmemiz  halinde tüm toplumun yaşam kalitesiniarttırmak birazda buna sevgimizi paylaşmaktan geçer diye düşünüyorum.

Korku ve güvensizliğin endişenin hakim olduğu toplumda hiç birimizinhuzurlu olamayacağı gerçeğini yaşam felsefemiz kabul ettiğimizde başarıyahuzura,ve sevgiye ulaşabileceğiz.

Yetmiş milyon TÜRKİYE nüfusundan 301 eksildik bu 301 yurttaşımızın yaşamınıyitirmesi her birimiz için gerçekleri görmemize sebep olmalıdır .

Bir daha  böyle acı gerçeklerleimtihan olmamamız için her birimize sorumluluk düştüğü bilincine varmakiçin  mutlu ve güzel yarınlar siz değerliokuyucularımızın olması dileğimle saygılar sevgiler benden güvenlikli yaşam sevinci de sizlerin olsun.

                                       SEDAT  YILMAZ

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR