Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Kazanı..!

Zamanı gelince her şey mevsimini  yaşıyor. Soğuklar  geldi, seçimler de yolda.
Havalar soğudu.Artık sobalara odun ve kömür atılmaya başlandı.Kaloriferler yandı.
Eeee..!Siyaset kazanlarının altınada yavaş yavaş odunlar sürüldü, sular yakında kaynamaya başlar.Kazanların  dibindeki sular tam ısınınca da suyun içindeki aday adayı başkanlar, kazanın dibinden suyun üstüne çıkmaya başlar.Kazanlar dahada ısıtılacak ve siyaset kazanının içinde kimse kalmayacak ve hepsi su üstüne çıkacak.
BELEDİYE BAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ  için ısınan siyaset kazanlarına, AK PARTİ penceresinden, son haliyle şöyle bir kez daha bakalım.Belkide haftaya bu yazdıklarımın tam tersi olaylar oluşacak ama şuan itibariyle durum bu.
BÜYÜK  ŞEHİR  BELEDİYESİ; Yusuf Ziya YILMAZ başkan dışında, bilinen bir ikinci aday yok.Bu durumdan İki sonuç çıkarılabilir.Birincisi; Yusuf Ziya YILMAZ,  kendi isteğiyle gitmediği sürece artık güçlü bir aday.Gitmeyeceğini ve aday olduğunuda  açıklamıştı.İkincisi; Büyük şehrin siyaset kazanı içinde ya kimse yok, veya  su yeterince ısınmadı. Kazanın  dibinde oyalananlar var.Suyun  ısısı az.Isıya dayanıklı olduklarından da kazanın dibinde oturuyorlar.Gönüllerinde  büyükşehir belediye başkanlığı sevdası  bir hayli fazla ama içlerinde  yatan aslanıda bir türlü ortaya koyamıyorlar. Çünkü karşılarında Yusuf Ziya YILMAZ diye güçlü bir aday var.Bundan dolayı ,genel başkan ve başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN, elini kazana soksun da  bizden birini  çıkarsın diye bekliyor olabilirler.Kolay değil..!
Tek tek ilçelere bakalım;
İLKADIM; Süleyman KALDIRIM, Erdoğan TOK, Mustafa TOPAL, İhsan KURNAZ, Ahmet OKUYUCU, İhsan KAPTANOĞLU ve Harun KURT kazanda. Kazanın etrafında dolaşıp duranlarda sırada.Sırası gelince  kazana atlayacaklar.Bazılarıda hala kazanın dibinde,suda bekleyip ince hesap peşindeler.Bakalım daha kim ve kimler cesaret edip, su yüzüne çıkacak.
ATAKUM; Kare asta, Adem BEKTAŞ, Hüseyin DERELİ, İshak TAŞÇI ve Turan ÇAKIR var.Siyaset Kazanı içinden yüzerek  su yüzüne çıkan ve  çalışmalara başlayan, Adem BEKTAŞ ve İshak TAŞÇI .Ortaya çıkmayan Hüseyin DERELİ, potansiyel aday olarak pusuda, Turan ÇAKIR ise ısınma turlarında.Bir beşinci yok gibi.
CANİK; Osman GENÇ, tek aday gibi dururken, kazanın dibindeki suda,aniden bir hareketlilik oldu. Tek ve bilinen bir aday, son anda suyun yüzüne fırlayıp; Canik benim, Ankara'da al senin diyebilir.Sebebide, Samsun'daki  AK Parti  siyasetinin, en çok yön değiştirdiği ve çalkalandığı bir ilçe.Canik ilçe başkanlığı ve il başkanlığı seçimleri ve sonrası bu yazdıklarıma kısaca iki örnek.Canik ; Siyasi yapılanmada,kim neyin peşinde ve  kim kimin arkasında olduğu bilinmeyen bir ilçe.Osman GENÇ başkanıma kolay gelsin..!
TEKKEKÖY;Belkide üzerine hiç kafa yorulmayan  veya  dışarıdan öyle gözüken bir ilçe.Herkes bu ilçede kafa olarak seçimi Hayati TEKİN'e teslim etmiş gibi.Yoksa şimdiye kadar hummalı bir çalışma olmalıydı.
ÇARŞAMBA; Sorun yok.Hüseyin DÜNDAR başkanımla devam.
TERME; Alternatif aranıyor.
HAVZA; Sorun yok.Murat İKİZ başkanım Havza'da başarılı.
KAVAK; Geçen dönem kaptırılan başkanlığı, geri alma savaşı var.İlginç olanda, elindekini koruyamadın şimdi ise geri almak için ölümüne savaş vereceksin.Kavak'lılar tarafından sevilen iyi bir adayla seçim alınabilir ama aday belirlerken duygusal  değil, objektif davranmak koşuluyla.
LADİK; Siyaset Kazanı, AK Parti adına en çok insanla kaynatılan ilçelerden biride Ladik.Sanki Türkiye'nin en büyük ilçesi.Aman yarabbi,kazan dolu. Birisi su yüzüne çıkmasın diye,herkes birbirinin başını suyun dibine bastırıyor veya ayağından aşağıya doğru çekiyor.Ladik;AK Partinin geçen dönem  belediye başkanlığı  seçimini  kaybettiği ilçelerden birisi.Nasıl geri alınacak? Eğer söylenenler ve yapılmaya çalışılanlar doğruysa, Ladik'teki seçimde, AK Parti avucunun içini yalar. Ladik'te aday tercihi yapılırken, siyaset kazanının içine iyi bakmak lazım.Siyaset kazanı içinde bulunanlar, bir şekilde darıltılmadan ve  küstürülmeden bir araya getirilip, herkesin destek verdiği bir isimle seçime gidilmesi gerekir.Buda zor bir şey değil.Başkan adayı tercihi yapılırken,kişisel dostluklara  ve menfaat ilişkilerine prim tanınmamalı.Ayrıca başkan adayı  gizli oyunlara ve kişisel hırslara heba edilmezse,seçim çok rahat alınabilir.Ladik'te seçim kazanmak,işte bu kadar basit.Ladik'te şuan öne çıkan bir aday adayı gözükmüyor. Adı söylentilerde geçen isimlerde,karın doyurmayacak gibi..! Siyaset kazanına girenler, Ladik için yeterli mi ? Hele bir ortaya çıksınlarda görelim.Aday adayı olan isimleri,tek tek mercek altına yatırıp inceleriz.
Bu köşeden siyaset kazanı içinde bulunanlara sesleniyorum.Kazana girmeyeceksiniz.Oldu ki girdiniz,  ozamanda  mücalede edip  uğraş vererek,  su yüzüne çıkmaya çalışacaksınız.Zannetmeyin ki kazanın dibinde  dururken, biri gelir de sizi yukarı çekip çıkarır.Aman haaa..!Su yüzüne çıkmaktan korkupta  kazan dibinde kalırsanız, sonuç olarak haşlama olmaya razı ve hazır olun.Yanınıza birkaç patates ve soğan atılıncada ,tadınıza doyum olmaz.
Birde dipnot düşeyim.Buda benden, aday adaylarını  aday olarak belirleyeceklere gelsin;”Çabuk karar verip, yavaş yavaş pişmanlık duymamak lazım”
Herşey gönlünüzce olsun.SEVGİLERİMLE.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR