Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Kazanı [7]..!

Sevgili okurlar,bir bayramı daha geride bıraktık.Sevenleriniz ve sevdiklerinizle ,sağlık  sıhhat içinde nice bayramlara kavuşmanız dileğimle..!

                Bayramın ikinci günü evde otururken, boş vakit yakalar yakalamaz, bilgisayardan yerel ve ulusal basına şöyle bir göz atayım dedim.DENGE gazetesine bakarken, acaba belediyelere yeni bir başkan aday adayı çıktımı diye gözüm merakla hemen o haberleri aradı.16 Ekim 2013 tarihli “AK  Partide Aday Sıkıntısı” başlığı altındaki haberi okudum.Habere konu LADİK ilçesiydi.Haberin konusu; Belediye Başkanlığı  için aday adaylığını, AK Parti LADİK İlçeye müracaat ederek açıklayan Osman SONSES'le, aday adaylığı için henüz ilçeye müracaat etmeyen fakat  adı söylentilerde dolaşan Kadir KANAL ve Selim ÖZBALCI'ydı.

                Okuyamayanlar için haberi aynen aktarıyorum; “AK Parti Ladik'te Aday Sıkıntısı Yaşıyor.Şu ana kadar aday adaylığını açıklayan Kadir KANAL'ın yaşının (77) oldukça ilerlemesi, diğer aday adayı söylentisi dolaşan Selim ÖZBALCI'nın MHP kökenli olup, aslen Çarşambalı olması ve Ladik'te değer görmemesi.Kısa bir zaman önce aday adaylığını açıklayan Osman SONSES'in ise eğitim düzeyinin Lise mezunu olup mevcut il başkanı Fuat KÖKTAŞ'la arasının kötü olması, AK  Partiyi Ladik'te aday sıkıntısına soktu.”diye yazıyordu.

                Bu haberi okuyunca  tamam dedim, konu çıktı. Siyaset Kazanı yazı serisi, bu hafta LADİK'ten  devam edecek.

                Gazetedeki habere, son paragrafı hariç tamamen katılıyorum. Son paragrafta yazılanlara haber olarak değil, düşünce mantığı olarak katılmıyorum.Doğru değil, daha doğrusu doğru olmamalı.İzah edelimde siz okuyucular değerlendirsin.Bakalım doğrumu.Seçim sahalarıda  savaş alanları  gibidir.Savaş alanlarında rütbeler söküldüğü gibi seçimlerde de mevkiler önemli değildir.Başarılı olmak ve zafer istiyorsanız,savaşı da kazanacaksınız seçimi de.Savaştaki gibi rütbeleri söküp, kırgınlıkları ve husumetleri ortadan kaldırıp bir yana bırakacaksınız ki başarı gelsin.Kimsenin kimseye kırılmaya, küsmeye ve kızmaya hakkı yoktur. Ben varsam partim bir tane, kazansın.Ben yoksam çalışmam, partim kaybetsin.Böyle bir şey olamaz.Olursa da , üzerinize aldığınız siyası misyona ihanet etmiş olursunuz.

                 Haberde takıldığım nokta ,son paragraftı; Osman SONSES  ile Fuat KÖKTAŞ'ın arası kötü diye yazıyordu.Akıllı bir yönetici; Her zaman doğrunun yanında yer alır, mantığını kullanır ve iç güdüleriyle hareket etmez.Fuat KÖKTAŞ başkanda deli değil, üstelik akıllı ve başarılı bir il başkanıdır.Daha önceki il başkanlığı döneminde belirlenen belediye başkan adaylarının, belediye meclis ve il genel meclis üyelerinin başarıları ortadadır.Hala, Fuat KÖKTAŞ  başkanın döneminde belirlenip seçilen Belediye başkanları  ve  meclis üyeleri konuşuluyorsa,  başarı nerde ve  kimde? Siz karar verin.! Fuat KÖKTAŞ zamanında alınan Gazi,İlkadım ve Atakum belediye başkanlıkları, yanlış başkan adayı  tercihi ve yanlış belediye meclis üyeleri tercihi sonucu, kaybedilmedi mi.Yaşanan bir örnekten daha doğru ne olabilirki. O zaman, geçen süre içinde tecrübesini artırmış ve siyasi deneyim kazanmış bir Fuat KÖKTAŞ,adayların belirlenmesi sırasında hata yapar mı ? Tecrübesini konuşturmaz mı? Siyasi deneyimlerini ortaya koymaz mı?

                LADİK İlçesi Belediye Başkanlığı için aday adaylığı başvuru formunu, resmen ilçe başkanlığına veren Osman SONSES'te her aday adayı gibi değerlendirilecektir.Çünkü bir il başkanı, başarılı olabilmek uğruna , bütün değerlendirmelerini  kazanmak üzerine  yapacaktır.İşte, başarılı olabilmek için gereğini yapması gereken Fuat KÖKTAŞ başkanında, kişisel duygularını kullanacağını düşünmüyorum.Ayrıca bir il başkanının  başarısı, seçimlerde alacağı vekil sayısı ve  elde edeceği belediye başkanlıklarıyla  ölçülür ve değerlendirilir.Doğru olanda bu değilmidir ? Örneklersek; Siz sahaya çıkıp ne kadar iyi top oynarsanız oynayın, sonuçta  puan yoksa, seyirci için iyi oyunun bir anlamı yoktur.Seyirci  için kim ne kadar gol atmış,kaleci ne kadar kurtarmış önemli değildir.Seyirci oyuna değil , alınan puana ve ligdeki yerinize  bakar.

                Bu örnekten yola çıkarsak, belediye başkan adayının  kim olduğu önemli değil, yani seversin veya sevmezsin. Önemli olan, o ilçede veya ilde seçimin kazanılmasıdır.Somut başarıda budur, gerisi hikaye.Millet,kazanılan vekil sayısına ve  belediye başkanlıklarına ,yani sonuca bakar.Kimse,  iyi il başkanıydı ama seçimi kaybetti demez.Bütün sonuçları  üzerinize yıkar ve il başkanı başarısızdı  der.Bütün bu soyut düşüncelerden somut sonuçları elde etmek içinde,sayın il başkanı Fuat KÖKTAŞ'ın amacı ve olmazsa olmazı, sonuç olarak seçimi kazanacağı adaylarla yola çıkmak olacaktır.

                Kamuoyu yoklamalarından gelen sonuçlar değerlendirildiğinde, öne çıkan adayla seçim kazanılacaksa, sevip  sevmediğinize ,diplomalı olup olmadığına bakmaksızın ,amaç kazanmak ise kim olursa olsun aday yapacaksınız.Aklın yolu bir ve  tektir.

                Fuat KÖKTAŞ başkanım; Büyükşehir, on yedi  ilçe  ve alabildiğine belediye meclis üyesi.Allah sana kolaylık versin.Allah yar ve yardımcın olsun.

                Her şey gönlünüzce olsun.SEVGİLERİMLE.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR