PAKET

Evet dostlar ben hala demokratikleşme paketinde kaldım üzerinden hem milli hem dini koskocaman kurban bayramı da  geçse ben demokratikleşme paketinin  açıklandığı  günden çıkamadım.

Ne demekti   TÜRKÜM  doğruyum,  çalışkanım,  demenin kötülüğü kaldırılması,  yasaklanması anlam veremedim kaldırılmasa da idareye  bırakılsa  veya da okul aile birliğinin kararına bırakılsa daha iyi olmaz mıydı   daha demokratik olurdu diye düşünüyorum.

 

Kamuda türbanla çalışmanın kişiye ait olması gibi yine anlam veremediğim andımızın kaldırılması ile türbanın serbest  bırakılmasının demokratikleşme paketiyle paralelliği ne anlama geliyor anlayamadım.

 

Kamuda türbanın serbest  olmasıyla ana dilde eğitimin ne gibi bağlantısı olur onu da anlayabilmiş değilim.

 

Bir tarafta türban açılımı.

Bir tarafta ana dilde eğitim .

Bir tarafta andımızın kaldırılması

Ne demek şimdi bu kimilerine kişisel haklar verilirken  var olan andımızı kaldırmak ne anlam ifade ediyor anlamış değilim.

Adam ana dilde eğitim yapmak istiyormuş verelim kadın inancı gereği türban takmak istiyormuş tamam ancak TÜRKÜM,  doğruyum,  çalışkanım demenin kime zararı vardı burası TÜRKİYE CUMHÜRİYETİ  adı da TÜRK MİLLETİ her devlette her millette olduğu gibi.

Ve bana garip geldi bu paket bir zorlama varmış gibi geliyor.

En çok tepki andımızın kaldırılmasına oldu verilen yanıtlar çocuklar soğukta kalmasın bu zamana kadar söylendi de ne oldu gibi.

Söyleyeyim mi size ne oldu ezanlar susmadı, bayrak indirilmedi, kimliğin  korundu, adın var oldu misaki  mili sınırlarıyla  vatanın yurt  bildiğin toprakların üzerinde milletin var oldu  o da yetmese vatandaş olarak senin  varlığın kabul edildi kimlik verildi sonrası sana kalmış kendini nasıl kabul edersen et ancak bana dokunma ben TÜRKÜM  burası da TÜRKİYE CUMHURİYETİ adımda TÜRK MİLLETİ .

Ben paket hakkında böyle düşündüm düşüncelerimi, fikirlerimi, herkes gibi demokratik bir şekilde siz değerli okuyucularımızla paylaştım .

Bir birey ,bir vatandaş olarak düşüncelerimi ,fikirlerimi ,söyleme hakkının olabileceğine inanarak sizler ne düşünürsünüz bilemem .

Selamlar saygılar benden en güzel yarınlar siz değerli okuyucularımızın olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Sedat Yılmaz Arşivi
SON YAZILAR