Nihat Kahvecioğlu

Nihat Kahvecioğlu

Siyaset Denizinde Yüzenler..!

      Siyaset Denizinde Yüzenler..!

             Bir süre önce yazmaya başladığım, AKP İl başkanlığı seçimi öncesi  ''Siyaset Denizinde Yüzenler..!''yazı dizime,peş peşe kaybettiğim; Eniştem,dayım ve teyze oğlumun cenazesi dolayısıyla ara vermiştim.Geçen zaman içinde ''AKP İL BAŞKANLIĞI SEÇİMİ''süreci gelip çatmış ve başkan aday adayları ortaya çıkmıştı.Ortam tam kızışmışken devam edeyim..!

             Şuan siyaset denizinde yüzenlerin yüzme işi bitti.Herkes sahile çıktı ve kendisine yer arıyor.Siyaset arenasına çıkanlar; Siyaset denizinde, suyun altında ve üstünde yüzen veya yüzmek için çabalamaya çalışanlardan tespit ettiklerim. Yanılmamışım,pek farklı isim yok.Üç aşağı beş yukarı misali ayni isimler.Basına yansıdığı kadarıyla Ankara'ya, genel merkeze gönderildiği söylenen listedeki isimlerden saymadıklarım da zaten dolgu malzemesi olanlar,liste tok dursun diye..!

             Yine basına yansıdığı kadarıyla, genel merkeze giden il başkanı aday adayı listesi bir yana,Osman ÇETİNKAYA bir yana.Bu filmi daha öncede seyretmiştik ve film, genel merkezin basiretsizliği ile sona ermişti.

              Teşkilatlarca heyecanla beklenen ise şimdi tekrarlanan bir film mi izleyeceğiz yoksa bir önceki olaylardan ders çıkartılarak, film yeni bir senaryo ile çekilip vizyonamı konacak.

               Bir önceki il başkanlığı seçimlerindeki filmi,vizyondan kalkan eski filmi biraz hatırlayalım.''İl başkanlığına aday olmak için çalışmalar yapılırken, aday adaylarının isimleri ortalıkta dolaşmış ve biz köşe yazarları, bunlara yorumlarımızı da katarak köşelerimize taşımıştık.Osman ÇETİNKAYA; Ankara'ya genel merkeze çağrıldığını,Samsun il başkanı adayı sizsiniz dendiğini  ve peşinden de tek adaysınızın eklendiğini söylemişti.Ayrıca Osman  ÇETİNKAYA, yaptığı tüm seçim çalışmalarında ve toplantılarında,genel merkezin adayı ve tek aday olduğunu, üstüne basa basada söylemişti.''Ne oldu ? Partili partisiz Samsun'da yaşayan  herkes, sonucu biliyor.

               Şimdi yine aynı film çekilecek.Filmin ismi; ''İL BAŞKANLIĞI.'' Senaryo belli; ''SEÇİM İŞLERİ.''Ortalıkta oyuncular fır fır dönüyor amma röllerdeki; ''BAŞROL ve YARDIMCI ALT KADRO''belli değil.Veya biz öyle biliyoruz..! Eğer senaryodaki akış eski filmdeki gibi olacaksa, vay Samsun'daki teşkilatın haline, vayyyy..! Çünkü yaşadığımız, geçmişten kalan kötü bir örnek var.Genel merkez tek adayım var demiş ve bu delinmiş,genel merkezde tık yok.Nasılsa yapılan kar  kalıyor düşüncesiyle bu tatsız örnek, bu dönemde de yaşanmayacak mı.Tartışılır..!

                 Genel merkez bu seçimde de yine dayatma yapıp''İl başkan adayım tek ve falanca''derse ve eski senaryo tekrarlanırsa ne olacak ? Biraz hatırlayalım mı? Genel kurulun sona ermesinden itibaren; Bırakın saatleri ve günleri, nerdeyse saniye saniye genel merkez endeksli fısıltı ve ciddi kaynaklı fısıltı haberleri, teşkilatta kulaktan kulağa dolaşmadı mı? Kazananda huzursun, kaybedende huzursuz olmadı mı ? İl başkanı için; Bugün görevden alındı olmadı,yarın alınacak olmadı.Koordinatör milletvekili şunu dedi olmadı.Teşkilatlardan sorumlu genel başkan vekili bunu dedi olmadı..!Dedi de dedi..! Bitmeyen senaryoları herkes kendi açısından yorumlamadı mı ? Sonuç; Reklamdaki gibi''İş bitti,fiş gitti.''ve atalarımızın dediği gibi''Atı alan,Üsküdar'ı geçti.''Gelinen noktada,aşklar gibi heyecan ve umutlarda başka baharlara kalmıştı..! Ahhadaa..! Baharda geldi çattı..!

                  Her şey gönlünüzce olsun.                                                            

              SEVGİLERİMLE..!      BAŞKAN'dan / Nihat KAHVECİOĞLU

                                                    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Nihat Kahvecioğlu Arşivi
SON YAZILAR