İSLAM’DAN KORKMUYORLAR… AMA TÜRKLERDEN…

İSLAM'DAN KORKMUYORLAR… AMA TÜRKLERDEN…

Evet Dostlar…  Avrupa'da İslam'dan korku var gibi. Ama aslında İslam dünyasından neden korksunlar? Müslümanlar, avuçlarının içinde... Bölmüş… bölmüş; paçavraya çevirmişler, Müslüman camiayı. . Petrollerini ele geçirmişler… Bütün maden kaynaklarını  onlar işletiyor.

Müslüman devlet mi var? nerede Müslüman topluluk varsa; tepesinde zalim bir müstebid var…. İşte yanıbaşımızda Suriye var… Zamanında İngilizler Alevi Nusayri azınlığı iktidar sahibi kılmış ve Hafız Esad'ı başına geçirmiş. Bütün askeri komutanlıklar… Bakanlıklar…  Genel Müdürlükler…. Tamamı Nusayrilerin olmuş. Sünniler zavallı koumuna düşürülmüş… ancak uzaklardan bakar olmuşlar.

Mısır'ın bütün işleri Kıptilerin elinde… Cemal Abdunnasır gitti…. Hüsnü Mübarek getirildi. Bütün arpalıklar, İhvan Müslümanlarının dışındakilere peşkeş çekilmiş…

Irak ne durumda! Perişan… bütün aşiretler… eyaletler Sünni Arap Müslüman değil mi? Amma kimler yönetiyor? İranlılar… Saddam Hüseyin Sünni ama… o da kastı kavurdu.   Bütün askeri komutanlıkları oğulları arasında paylaştırdı. Muhalif Müslüman Sünni Araplara akıllara durgunluk veren eziyetler etti. Oğulları muhalif Müslümanları yırtıcı hayvanlara yem etti ve kahkahayla seyretti.

Bir de Libya vardı ve Kaddafi vardı.  Bütün oğlu ve damatları memleketin arpalıklarını ve kaymaklı makamları paylaştılar.  Müslümanlar uzaklardan seyreder oldu.  Sırtını İtalya ve Fransa'ya dayadı… petrolü bedava sayılacak fiyatlarla onlara hibe etti ve yaşadı. Amma sonuç çok feci oldu ve lağım kuyusunda canını teslim etti.

Yemen, daha acı bir devlet başkanı elindeydi. Hiçbiri şu anda da huzur içinde değiller. Öteki Afrika Müslüman ülkelerin durumunu kimse bilemez.

İşte dostlar… Fransa'daki terör olayı bu ortamda gerçekleşmiş bir oyun… Görüyorsunuz… Fransa'da Hz Peygamberimize hakaret eden karikatür bahane edildi. Ama bütün Avrupa ülkeleri gençliği ayakta ve sokaklarda… yani sadece Fransa içinde cereyan eden basit terör olayı yok!  Fransa karikatür krizi terörü öyle küçük değil' Amerika'yı  derinden sarsan ünlü 11 Eylül terör saldırısı gibi algılanıyor.

Aslında en büyük sarsıntı Tayyip Erdoğan sarsıntısıdır.  Derinden öyle hissediliyor. Tayyip Erdoğan dünyayı derinden sarsıyor. Almanya'daki İslami cemaatler boş durmuyor. Almanlar Müslümanlığı benimser gibi. Nazi gençliği ayağa kalkmış. Sokaklara taşmış…

Kai Lühr bir Alman… Mekke'ye dinlerarası diyaloğu geliştirmek için gelmiş.   Eğilip Arapça ibadet ediyor ve şöyle diyor: “Allah kendisine ibadet edeni dinliyor. Allah'ım bütün hamd ve senalar sanadır.” Lühr, rükuya varıyor ve tekrar kalkıyor, tekrar selam veriyor, bunu 33 defa tekrar ediyor.

43 yaşındaki Kai Ali Rashid, düzenli olarak Frechen camisinde cumalara gider. Burada, Faslılarla, Filistinlilerle ve Müslüman olmuş başka Almanlarla ibadet ediyor.  Almanya'da 4000 insan Haziran 2004'ten Temmuz 2005'e kadar Müslüman oldu.

Son üç yıldır, genelde Müslüman olan Almanların sayısı yılda ortalama 300 civarındaydı. Ve Müslüman olanlar da daha önce çoğunlukla genelde bir Müslüman erkekle evlenen bayanlar idi. Bugün ise Müslüman olan çok sayıda insan kendi özgür iradeleriyle Müslüman oluyor ve yine bunların çoğunluğunu kadınlar oluşturuyor.

İşte belki de kıyamet alametlerinden birisi gerçekleşecek: “Güneş Batı'dan doğacak… işte belki de öyle oluyor ve Batı'dan İslam Güneş'i doğmak üzere!... Üçüncü Köprü… Üçüncü Havaalanı…. İşte korkuları….

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Salih Parlak Arşivi
SON YAZILAR