Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİMLER

     Ülkemizde Belediye Başkanlığı seçimleri sonuçlandı.Ağustos ayında Cumhurbaşkanlığı 2015 yılı içinde genel seçimler yapılacak seçmeler seçime ilgi duymakta, seçmeler oyunu kendi iradesiyle verecek tecrübe ve birikime sahip.
Muhalefet parti genel başkanları seçimde başarısız olduklarını bildikleri halde, seçmenlerin moralini bozmamak için kendilerini başarılı göstermeye çalışıyolar. Türkiye haritasını önlerine alsınlar,bazı illerde hiç yok denecek kadar oylarının az olduklarını göreceklerdir. Nüfusu kalabalık illerde oyları az olan partilerin iktidara gelmesi hiç kolay olmayacaktır. Genel başkanlar ve parti yöneticileri köydeki oyları hesaba katmış olsalardı,yıllarca önce çalışmalara köylerden başlarlardı.Köyde yetmiş yaşına gelen seçmen oyunu belediye başkanı adıne değilde daha önce vermiş olduğu partisine verecektir. Genel başkanların seçmenlerin algılamalarını iyi bilmesi siyaseti oya dönüştürerek davranış ve söylemleri önem taşır. Belediyenin çoğunluğunu alan siyasi parti il ve ilçe parti teşkilatlarıyla çalışarak seçimlerde daha avantajlı olur. Seçmenler ülkenin ekonomik ve sosyal politikalarını takip eder kendisine ne getireceğini göz önünde tutarak oyunu ona göre verir. Muhalefet partileri iktidarı eleştirilerden ziyade , iktidara geldiklerine neler yapabilceklerini halkın anlayabileceği dilden konuşmalr yapabilselerdi seçmeni ikna edebilirlerdi. Bölgesel farklılıkların olduğunu genel başkanları gözden uzak tutmamalıdır Türkiyenin resmini doğru görmeleri, nerelerde hata yaptıklarını ,aldıkları oylardan sonuç çıkarmak, bundan sonra çalışmalarına yarıdan başlamalıdır. İktidar partisinin neden kazandığını tahlil edecekler ve önümüzdeki seçimlerde bu verilerin ışığında şekillenen stratejilere girmeleri gerekir. İl ve İlçe parti teşkilatlarının çok çalışabilcek kadrolardan oluşması, nimette değil külfette olacağını laf değil iş üreteciğini bilerek yönetimde görev alması, bir yerlere gelebilmenin hesabıyla partide bulunuyorsa parti çalışmalrı parti binasının içinde zaman doldurmakla, günler boşa geçiyorsa o ilde başarılı olamaz.İl ve İlçe başkanları, kadın kollarıni, gençlik kollarını ve en önemlisi her köyde parti temsilciklerini ve delepelerin bulunmasını sağlamak onlarla kesintiye uğratmadan iş birliği yapmak köylerdeki oyların çoğalmasını sağlar.
Sayın vekiller, boş zamanlarınızda seçmenlerin yanında olunuz, seçmenlerin sesine kulak veriniz,parti dahada güçlenir. Siyasi parti yöneticileri sıkılmadık el, çalmadık kapı bırakmasınlar seçmene gidilmezse telefonla görüşme yapsınlar seçmen kendisine değer vermeyen insana oyunu vermez.Kavak'tan samsun'a gelen tanıdığım bir insanı gördüğüm zaman hoşgeldin demezsem Kavak'a gittiğim zaman o da bana hoşgeldin demez. İnsanlara yaklaşım çok önemli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR