Necati Şahinkaya

Necati Şahinkaya

SEÇİMLER

 

   30.Mart 2014 Tarihinde yapılacak belediye başkanlığı seçimleri siyasi partiler için önemli olduğu için,siyasi partilerin genel başkanları seçim meydanlarına çıktılar ve seçim yarışmalarına başladılar.

  Seçim sonuçları bundan sonra yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 2015 Tarihinde yapılacak genel seçim sonuçlarını ön görme bakımından aldıkları seçim sonuçları önem taşımaktadır.

   Her partili belediye başkanlarının aldıkları oy,bulunduğu partinin oy yüzdesi hanesine yazılacaktır.

  Otuz büyük belediye başkanlığı seçimlerinde köylerde oy vereceği için Türkiye nüfusunun yüzde yetmişini, üç büyük şehir, Ankara, İstanbul ve İzmir Türkiye nüfusunun yüzde otuz ikisini teşkil etmektedir. Yapılan anketlerdeki, şehirlerin aldıkları oyların sonuçları, Türkiye ortalamasına etki edecektir.

   Türkiye'nin diğer bölgelerinde daha önce yapılan seçimlerin seçim sonuçları değerlendirildiğinde, her parti kendilerinin hangi bölgede ve şehirlerde yapılan anketlerde görülen sonuçlar ön tahmin görülmekte.Genel başkanlar siyasette sokak dili kullandığından seçmenlerde kutuplaşma başladı.

   Belediye başkan adayları, bulunduğu partisi adına seçim çalışması yapmakta, kendisininde seçmene güven vermesi, yapacağı işler bakımından seçmeni ikna etmesi, Belediye meclis üyelerinin ve çalışma kadrosunun seçmenin onayını alacak insanları olması, seçimim kazanılmasında önem taşımakta.

    Belediyeler eğitim ağırlıklı çalışmalarda imkanlar ölçüsünde yardımcı olabilirler.Gençlerimiz sporun her dalından uzaklaştı, onları spor çalışmalarına özendirici maddi imkanlarla teşvik edici, çalışmalar yapılırsa sporun her dalında başarılı olan gençler, Türkiye şampiyonluklarına katıldıklarında başarılar sağlarlar.Sosyal çalışmalarında bulunmayan gençler, kapalı mekanlarda zamanlarını boşuna geçirmiş olmaktalar.

    Belediye başkan adayları gençlerimizin, öğrencilerimizin bu gibi ihtiyaçlarına cevap verecek çalışmalara yer verilirse, onlara müjdeli haber olur.

    Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur. Gençlerimiz kötü alışkanlıklardan uzak kamlaş olur.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Necati Şahinkaya Arşivi
SON YAZILAR